Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2020. Július 07. 12:31, kedd | Helyi
Forrás: police

Véget ért a salgótarjáni gyermektábor

Véget ért a salgótarjáni gyermektábor

A rendőrök idén is több játékos foglalkozással, bűn-és balesetmegelőzési ismeretekkel színesítették a tábort.

2020. június 29-e és július 3-a között rendezte meg az „Iskola rendőre” program nyári táborát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmeglőzési Bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság.

Az 54 fős tábor programjai között a bűn- és baleset-megelőzési témájú ismeretek elsajátítása mellett a felelős állattartás és a csapatépítő tréningek, akadálypályák, sportversenyek is kiemelt szerepet kaptak. A foglalkozások célja a szórakozás és az ismeretszerzés mellett a helyes viselkedésmódra nevelés, és a közlekedési ismeretek bővítése volt.

A gyerekek kipróbálhatták az MH 2 Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred mobil akadálypályáját, ami kúszófolyosóból, billenőpadlóból és varia padlóból ált. A rendőrség kezdeményezésére a felelős állattartás jegyében a táborozók előadást és bemutatót tekinthettek meg a Mancs a Szívben Állatvédő és a Karancs Mentőkutyás alapítványok előadásában. A gyerekek és a szülők több konzerv állateledlet és több, mint 100 kilogramm száraz kutyatápot gyűjtöttek össze, melyet a balesetmegelőzési bizottság tagjai 2020. július 3-án adományoztak oda a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesületnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 10:06, péntek | Helyi

Ne akadj fenn @ hálón!

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

2021. Február 26. 09:27, péntek | Helyi

Rács mögött a betörő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki társaival két salgótarjáni családi házba is betört.

2021. Február 26. 08:35, péntek | Helyi

Rendőrkézen az orvvadászok és orgazdák - videó

Összehangolt bűnügyi akcióban, több helyszínen tartottak kutatást a rendőr-főkapitányság munkatársai és a pásztói nyomozók, amelyek során többszáz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.