Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2021. Február 16. 09:09, kedd | Helyi
Forrás: Tarnóczi László

Véget ért a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum pályaorientációs online vetélkedősorozata

Véget ért a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum pályaorientációs online vetélkedősorozata

Több mint száz diák kapcsolódott be a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szakember leszek - háromfordulós, online pályaorientációs vetélkedősorozatába.

Az ünnepélyes eredményhirdetést kreatív műhelyfoglalkozással és a diákok rajzaiból nyíló kiállítás megnyitójával egybekötve tartják az NMSzC Digitális Közösségi Alkotóműhelyében, 2021. február 23-án.

Szendehelytől Kazárig, Somoskőújfalutól Varsányig, Karancsaljától Nőtincsig több mint húsz, öt fős csapat küzdött Nógrád megye minden tájáról abban a háromfordulós iskola-, és pályaválasztó versenyben, amelyben az általános iskolás diákok a megyénkben működő technikumok, illetve szakképző iskolák és kollégiumaik életébe, valamint a szakmák világába nyerhettek betekintést. Az első alkalommal szervezett verseny fontosságát jelzi, hogy a járványhelyzet miatt ebben a tanévben elmaradtak a pályaválasztási kiállítások, fórumok, a középiskolák csak az internetes felületeken találkozhattak a leendő diákjaikkal.

A járványhelyzetre való tekintettel az eredményhirdetésen csak a nyertes csapatok tagjai vesznek részt, a többi versenyző iskola diákjai online közvetítésben követhetik a programot.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.

2021. Február 25. 11:00, csütörtök | Helyi

Megtérítette a kárt és bocsánatot kért – elkerülte a bírósági felelősségre vonást

A Salgótarjáni Járási Ügyészség az eredményesen végződött közvetítői eljárás után megszüntette a magánlaksértés miatti büntetőeljárást azzal a férfivel szemben, aki rátörte volt barátnőjére a lakása ajtaját.

2021. Február 24. 13:31, szerda | Helyi

Betöréses lopással gyanúsítható

Egy 22 éves nagylóci lakost állítottak elő a szécsényi rendőrök.

2021. Február 23. 11:03, kedd | Helyi

Ne utaljon vagy adjon át pénzt telefonon történő megkeresésre idegennek!

Fogadja meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, hogy ne váljon az úgynevezett „unokázós csalások” áldozatává!