Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Szeptember 17. 12:00, csütörtök | Helyi

VASÚTI PÁLYAKARBANTARTÁSI MUNKÁK ZAJLANAK A MEGYÉBEN

VASÚTI PÁLYAKARBANTARTÁSI MUNKÁK ZAJLANAK A MEGYÉBEN

Megyénkben két vasútvonalat is érint vágányzár. A MÁV illetékeseit arról kérdeztük, hogy milyen munkálatok folynak az érintett szakaszokon.


A Hatvan−Somoskőújfalu vasútvonalon szeptember 18-áig tart a vágányzár. Salgótarján megállóhelyen a peron burkolatát javítják. Vasbetonaljak cseréjét végzik több állomáson (Szurdokpüspöki, Nagybátony, Kisterenye), továbbá nyíltvonali szakaszokon (Tar−Nagybátony, Zagyvapálfalva−Salgótarján külső). Síncsere zajlik Salgótarján külső és Somoskőújfalu között. Selyp állomás negyedik vágányán átépítik az útátjárót. Nagygépes kitérőszabályozást végeznek több állomáson, Salgótarján külsőn alkatrészeket is cserélnek a váltókban. Szurdokpüspöki állomás Hatvan felőli végén a váltók alatt kicserélik az ágyazatot.

A Balassagyarmat−Ipolytarnóc vasútvonalon Szécsény és Nógrádszakál között a Ménes-patak hídján gerendákat cserélnek, karbantartják a dilatációs sarukat és mázolják a hídszerkezetet. Ludányhalásziban a boltozatos híd szigetelését újítják fel. A Nógrádszakál−Ipolytarnóc szakaszon felépítmény-csere zajlik 500 méter hosszban. Itt szeptember 24-ig kell vonatpótló autóbuszokat igénybevenni.

Mindkét vasútvonalon egyszerre több helyszínen dolgoznak a szakemberek, hogy az utasok számára a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon a karbantartás, minél rövidebb ideig tartson a pótlóbuszos közlekedési rend. A karbantartási munkák célja a közlekedési paraméterek megőrzése, újabb korlátozások bevezetésének megelőzése.- tájékoztatta rádiónkat a MÁV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit