Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Március 16. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Vastapssal nyitott a Hazatérés

Vastapssal nyitott a Hazatérés

Hat hétnyi megfeszített próbafolyamat után március 9-én mutatta be a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház legújabb darabját, Harold Pinter Hazatérését.

A Gyuriska János rendezte tragikomédia története egyszerre abszurd és hétköznapi: négy férfi – az idős apa, két felnőtt fia és idős testvére – évek óta élnek egy londoni házban anya nélkül, nő nélkül. Váratlanul megjelenik az Amerikában élő harmadik fivér fiatal feleségével.
A Hazatérésben a cselekmény tárgya nem más, mint az apauralom bukása, és felváltása a nőuralommal, az anyauralommal. S bár az odáig vezető út rögös, ha nehezen is, de helyreáll a család régi rendje, újra asszony veszi át az otthon irányítását.
A salgótarjáni premier érdekessége, hogy a korábban a Vígszínházban és a Miskolci Nemzeti Színházban játszó, ettől az évadtól kezdve a Zenthe Ferenc Színházban dolgozó Gyuriska János ez alkalommal – életében először – rendezőként is bemutatkozott.
Mikó István, Csernák János, Erdélyi Gábor, Máté Krisztián, Albert Péter és K. Müller Zsófia játéka joggal ragadtatta vastapsra a publikumot.
Az előadást követő fogadáson Simon Lajos igazgató előbb a Zenthe Ferenc Színház Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. égisze alatt eltöltött két évét értékelte, majd a Zenthe Ferenc Emlékplakettet adta át a névadó egyetlen vér szerinti örökösének, ifjabb Zenthe Ferencnek, aki sok hasonló nívós produkciót kívánt a társulatnak. A tűzkeresztségen átesett Gyuriska János a színészek és a stáb megfeszített munkáját emelte ki.
A darabot keddtől péntekig minden este 19 órától játsszák a Székfoglaló Támogatói Bérlet és a Surranó Bérlet közönségének, a hétre kiírt előadásokra minden szólójegy elkelt.
Azok számára, akik még nem látták a Mikó István főszereplésével színpadra vitt tragikomédiát jó hír, hogy március 24-én, kedden 19 órától újra műsorra tűzzük a Hazatérést. Érdemes időben gondoskodni a jegyekről!

Fotó: Juhász András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.

2024. Április 30. 11:30, kedd | Helyi

A piros az tilos!

A közlekedési lámpa jelzéseinek a figyelmen kívül hagyása Nógrád vármegyében is a legsúlyosabb szabályszegések közé tartozik, amelynek következménye tragikus is lehet.