Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Augusztus 11. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Várhatóan tíz éven belül megtérül a városligeti fejlesztés

Várhatóan tíz éven belül megtérül a városligeti fejlesztés

Várhatóan tíz éven belül megtérül majd a Városliget átfogó megújítását és fejlesztését szolgáló Liget Budapest Projekt megvalósítási költsége, a projekt 2018-as befejezését követően, 2028-ra a fejlesztés által generált bevételek már kiegyenlítik annak teljes bekerülési költségét – írja a Magyar Hírlap a KPMG Tanácsadó Kft. által készített hatástanulmányra hivatkozva.

A Városliget komplex fejlesztését és megújítását célzó Liget Budapest projekt keretében öt új múzeum kap helyet a Városligetben. A KPMG megállapította, hogy a tervek szerint a beruházás során épülő új múzeumok kivitelezése 2016-ban indul, és az épületek 2018. március 15-ig nyitják meg majd kapuikat. A múzeumok építésének költsége a tervek szerint 75 milliárd forint, míg a Városliget komplex megújítása és fejlesztése, az új múzeumi negyedet is beleértve, mindösszesen 150 milliárd forint.

A következő szempontokat vizsgálták: közvetlen hatások (vendéglátó-ipari, turisztikai), közvetett hatások (vendéglátók beszállítóinak megnövekedett forgalma), adóbevételek (már az építési fázisban 36,7 milliárd forint), munkahelyteremtés valamint egyéb, nem számszerűsíthető vonatkozások, mint például az országimázs változása.

A hatástanulmány részletesen foglalkozik a kereslet, így a látogatószámok várható alakulásával is. A számítások szerint a fejlesztés befejezését követő évben, azaz 2019-ben a Ligetben található intézmények látogatóinak száma a mostani négymillió főről 5,9 millió főre emelkedhet, és várhatóan a negyedik évben évi 6,2 millió főben stabilizálódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.