Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 25. 14:43, péntek | Belföld
Forrás: mti

Varga Mihály: erős az érdeklődés a magyar gazdaság és a magyar válságkezelési megoldások iránt

Varga Mihály: erős az érdeklődés a magyar gazdaság és a magyar válságkezelési megoldások iránt

A világ minden részéről 250 befektetővel tárgyaltak, erős az érdeklődés a magyar gazdaság és a magyar válságkezelési megoldások iránt - mondta a pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött videójában pénteken.

Varga Mihály hozzátette, tájékoztatták a befektetőket, hogy a magyar gazdaság jelenleg az ötödik helyen áll az uniós növekedési rangsorban; a rekordszintű foglalkoztatás és alacsony munkanélküliség erős alapot ad a válsághelyzetben, valamint, hogy Magyarország az elsők között van az adócsökkentési rangsorban és hetedik az adó-versenyképességi listán.

A tárcavezető kiemelte, a költségvetési hiánycélt tartják, a befektetői bizalom erős, az elmúlt napokban többszörös kereslet mellett fogytak a magyar államkötvények.

"Dolgozunk tovább, az a célunk, hogy mérsékeljük a szankciók káros hatásait és Magyarország elkerülje a gazdasági visszaesést" - fogalmazott Varga Mihály a közösségi oldalán.

Címkék: varga mihály

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.