Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Június 02. 12:56, péntek | Helyi
Forrás: 12:56 Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

Nógrád vármegye közútjain a rendőrök továbbra is folyamatosan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát.

Címlap Legfrissebb híreink Közlekedésrendészet

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

2023. 06. 02., p - 12:56
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nógrád vármegye közútjain a rendőrök továbbra is folyamatosan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát.

A KRESZ rendelkezései szerint olyan gépjárművekben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzítenie. A gépkocsiban utazó 150 centiméternél alacsonyabb gyermeket - a testsúlyához és magasságához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni.

A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező! Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat egy esetleges baleset bekövetkezésekor a gépjárműből történtő „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai (kormány, visszapillantó tükör) okozta sérüléseket.

A biztonsági övet akkor is használni kell, ha a gépjármű légzsákkal is felszerelt. A légzsák csak a becsatolt biztonsági övvel együtt fejti ki azt a védelmi hatását, amiért kifejlesztették és beépítették a gépkocsiba. A balesetkor kinyíló légzsák ugyanis a biztonsági öv nélkül nem alkalmas az előre lendülő test megtartására.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és területi szerveinek közterületi szolgálatot ellátó állománya továbbra is folyamatosan ellenőrzi a vármegye közútjain a passzív biztonsági eszközök használatát.

Ne feledjék, csak egy mozdulat! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára!

Csat(t)lakozzanak!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.