Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2023. Június 02. 12:56, péntek | Helyi
Forrás: 12:56 Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

Nógrád vármegye közútjain a rendőrök továbbra is folyamatosan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát.

Címlap Legfrissebb híreink Közlekedésrendészet

Vannak, akik még nem Csat(t)lakoztak!

2023. 06. 02., p - 12:56
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nógrád vármegye közútjain a rendőrök továbbra is folyamatosan ellenőrzik a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak előírásszerű használatát.

A KRESZ rendelkezései szerint olyan gépjárművekben, amelynek üléseit biztonsági övvel szerelték fel, az ülésen utazó személynek a biztonsági öv becsatolásával kell magát rögzítenie. A gépkocsiban utazó 150 centiméternél alacsonyabb gyermeket - a testsúlyához és magasságához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni.

A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező! Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat egy esetleges baleset bekövetkezésekor a gépjárműből történtő „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai (kormány, visszapillantó tükör) okozta sérüléseket.

A biztonsági övet akkor is használni kell, ha a gépjármű légzsákkal is felszerelt. A légzsák csak a becsatolt biztonsági övvel együtt fejti ki azt a védelmi hatását, amiért kifejlesztették és beépítették a gépkocsiba. A balesetkor kinyíló légzsák ugyanis a biztonsági öv nélkül nem alkalmas az előre lendülő test megtartására.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és területi szerveinek közterületi szolgálatot ellátó állománya továbbra is folyamatosan ellenőrzi a vármegye közútjain a passzív biztonsági eszközök használatát.

Ne feledjék, csak egy mozdulat! A biztonsági öv életet menthet! Kérjük, hívják fel ismerőseik, rokonaik, hozzátartozóik figyelmét a használatára!

Csat(t)lakozzanak!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

…hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 09:45, szerda | Helyi

VIII. PALÓC KUPA Karate Országos Bajnokság

Nyílt Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior és Felnőtt Ippon-Shobu Karate Országos Bajnokság.

2023. Október 04. 07:41, szerda | Helyi

Turisztikai fejlesztés Cserkeszőlőn.

Cserkei piknik elnevezésű turisztikai fejlesztés valósult meg a mintegy 2300 lakosú Cserkeszőlőn közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

2023. Október 04. 07:38, szerda | Helyi

Devizapiac - Gyengült a forint árfolyama reggel.

Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben szerda reggel a kedd kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

2023. Október 04. 07:31, szerda | Helyi

Püspöki tanácskozás kezdődik a Vatikánban.

Ünnepélyes misével kezdődik szerda délelőtt a katolikus egyház püspökeinek egészen október végéig tartó tanácskozása, és a szinódus nyitónapján.