Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Március 27. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Van jövője a jó szakmunkásnak

Van jövője a jó szakmunkásnak

A szakképzési rendszer átalakítása során új szakképzési törvény lépett életbe és megújult a gyakorlati képzés támogatási rendszere.

A duális képzési rendszerben már az iskolai oktatás időszakában bekapcsolódhatnak a fiatalok a vállalkozásoknál a gyakorlati képzésbe a tanműhelyekben vagy éles körülmények között. Egy felmérés szerint háromszor nagyobb az elhelyezkedési esélye azoknak a fiataloknak, akik valós munkahelyen, üzemi körülmények között töltik a gyakorlatot. Jelenleg a megyében 94 vállalkozásnál, 135 képzőhelyen folyik a tanulók gyakorlati képzése.
Még két hónap és vége a tanévnek. A szakképző iskolák tanulói szakmai gyakorlatukhoz képzőhelyeket keresnek. Mivel a jelenlegi képzőhelyek nem tudják foglalkoztatni az összes tanulót, ezért nagy szükség van további cégek bekapcsolódására a modellbe.
A szakképzés megyei népszerűsítésére a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Szakképzési Tájékoztató Napokat rendeznek.
Az elsőre március 26-án a balassagyarmati Szondi György Szakközépiskola, Szakiskola és Speciális Szakiskolában került sor, míg a másodikra április 3-án a Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskolába várják az érdeklődőket. Kezdési idő 14 óra.
A rendezvényre a megye gazdálkodó szervezetei és egyéni vállalkozásai kaptak meghívást. A program szerint tájékoztatás hangzik el az iskolákban oktatott szakmákról, a tanulók gyakorlati foglalkoztatásának feltételeiről és a szakképzési hozzájárulás felhasználásának lehetőségéről.

További híreink

Címkék: szakmunkás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 18:00, kedd | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.

2024. Április 30. 13:12, kedd | Helyi

Elismerések a Rendőrség napja alkalmából.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság számos munkatársa vehetett át elismerést Szent György, a rendőrök védőszentjének ünnepe alkalmából.