Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Június 24. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: orientpress

Változtak az emelt összegű családi pótlékra jogosító feltételek

Változtak az emelt összegű családi pótlékra jogosító feltételek

Az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága a beteg gyerekek után járó családi pótlék kapcsán hangsúlyozza, hogy az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagozatai számos szakértő bevonásával alakították ki konszenzusukat arra vonatkozóan, hogy a betegségcsoportok nevesítése szakmailag pontosan, BNO szerint, továbbá a betegségteher szempontjából méltányosan legyen pontosítva.

A magasabb összegű családi pótlékra, a gyermekek mindennapi életében napi problémát okozó, a gyermek és a család számára komoly betegségterhet jelentő betegség és fogyatékosság jogosít.

Azok a betegségek, melyek átmenetiek, vagy tartósak ugyan, de a gyermek gyógykezelése megoldott, életminősége a gyermekeknek járó egészségügyi ellátással teljes körűen biztosítható, pusztán a diagnózis fennállása miatt nem jogosítanak magasabb összegű családi pótlékra.

Természetesen a jövedelmi és egyéb rászorultsági tényezők fennállása esetén, egyéb jogszabályok alapján igényelhetők, vagy alanyi jogon járnak a különböző szociális juttatások.

Az államtitkárság kiemeltem fontosnak tartja az emelt családi pótlékra jogosító megbetegedések kapcsán a széleskörű társadalmi párbeszédet, hogy a rendszer méltányosan, transzparensen és ellenőrizhetően működjön És a jogosultak számára egyszerűen hozzáférhető legyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során