Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. December 17. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Változtak a menetrendek

Változtak a menetrendek

Minden év decemberének második hétvégéjén, vasárnapra virradóra lépnek életbe az új volán- és vasúti menetrendek.

A mostani váltás a nógrádi autóbuszos közlekedésben bővítő jellegűnek tekinthető, a vasúti közlekedésben azonban lényegében nem jelent változást. A Nógrád Volán Zrt. hirdetményéből kiderül, a tegnapi naptól egyes megyén belüli járatok útvonalát meghosszabbították, illetve több, a korábbiakban csak munkanapokon induló járat közlekedését kiterjesztették a hétvégékre is. Emellett a jobb átszállási lehetőségek biztosítása érdekében több vonalon is menetrend-módosításokat vezettek be. A vasúti közlekedésben a 75-ös számú, Vác — Balassagyarmat vonalon és a 78-as számú Aszód — Balassagyarmat — Ipolytarnóc között közlekedő vonatok esetében minden járat megmarad, azonban több vonat is 1 – 3 perccel az előző időszakban megszokottól korábban indul. A 81-es számú, Hatvan – Somoskőújfalu vonalon szinte változás nélküli a menetrend. Ez alól kivételt csak a vasárnaponként, Somoskőújfalu és Budapest közötti egyetlen gyorsvonat jelent, mely az elkövetkezendőkben csak iskolai időszakokban közlekedik. A vasárnaponként 16 órakor Somoskőújfaluról a főváros felé, illetve 19:05-kor Budapestről Salgótarján felé induló gyorsvonatok december 20-tól január 3-ig, illetve június 16-tól augusztus 31-ig nem közlekednek majd – ezen időszakokban a közel azonos időben, de csak Somoskőújfalu és Hatvan között közlekedő személyvonatokat lehet igénybe venni.

Forrás: radiofocus.hu

A menetrendeket ITT megtekintheti.

Címkék: menetrend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 16:05, kedd | Helyi

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere.

A magyar bor sikere közös érdek, egyúttal nemzetépítő erő is, hírnevét a kormány támogatásain túl összefogással, együttműködésekkel, szemléletformálással, újításokkal és változtatásokkal lehet a leghatékonyabban növelni

2024. Május 14. 13:00, kedd | Helyi

Nagy János: a sport és a kultúra elválaszthatatlanok.

A sport és a kultúra elválaszthatatlanok és ezt a kapcsolatot fejezi ki a mélykúti központ is, amely egyszerre sportcsarnok és kulturális centrum - jelentette ki a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár.

2024. Május 14. 08:48, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület.

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Május 14. 08:38, kedd | Helyi

Mabisz: újabb járművekre kell kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni.

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz)