Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 13. 15:34, péntek | Helyi
Forrás: V.I.

Vállalkozókat díjaztak és bemutatták a TOP 50 kiadványt

Vállalkozókat díjaztak és bemutatták a TOP 50 kiadványt

A szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban bemutatták a Nógrád megye 2018. évét gazdasági szempontból elemző TOP 50 című kiadványt, melyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adóigazgatósága, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nógrád Megyei Hírlap ezúttal is közösen készített el. A december 11-i rendezvényen átadták a kamara vállalkozói díjait is.
A TOP 50 összeállításban bemutatják a megye gazdasági teljesítményének alakulását, a gazdaság szereplőiről, tevékenységük közegéről rendelkezésre álló adatokat. Ezek az információk rendszerezett formában segítik az olvasókat az ország és a megye gazdasági életében történő eligazodásban.
A kiadványban szereplő Nógrád megyei gazdálkodó szervezetek teljesítménye meghatározó Nógrád gazdasági mutatóinak alakulásában, különösen akkor, ha a hozzájuk szorosan kapcsolódó beszállítói partnerek, a helyi kis- és középvállalkozások teljesítményeit is figyelme vesszük.
A kiadványt bemutató program első részében dr. Gaál Zoltán, a NAV megyei igazgatója a szervezet munkájáról, a Nógrád megyei gazdaság 2018. évi mutatóiról adott átfogó elemzést. Ezt követően Bihall Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési ügyekért felelős alelnöke „Szakképzés-gazdaság-kamara” című előadásában elemezte a magyarországi szakképzés helyzetét és a kamara szerepét a szakképzésben.
A rendezvényen átadták a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által 2007-ben alapított és azóta minden évben odaítélt díjakat is.
Palócföld Gazdaságáért Díjban részesült társas vállalkozás kategóriában a Rétsági Ipari Park Kft. a város gazdasági életében betöltött vezető szerepéért.
Ugyancsak Palócföld Gazdaságáért Díjat kapott társas vállalkozás kategóriában a mátraszőlősi székhelyű VIPKER Vegyesipari és Kereskedelmi Kft. a társaságnál folyó merész, törekvő, pályázati lehetőségeket is kihasználó munkájáért.
Palócföld Gazdaságért Díjat vehetett át egyéni vállalkozói kategóriában a salgótarjáni Szeles Jánosné sok évtizedes színvonalas vállalkozói tevékenységéért, rendezvények catering szolgáltatásainak rugalmas felvállalásáért és igényes lebonyolításáért.
A Nógrád Megye Szakképzéséért Díjat a salgótarjáni Sweet-Ice Bt. kapta. A cég 2006-tól foglalkozik tanulóképzéssel a cukrász szakmában évről évre növekvő létszámban. Eddig összesen 58 tanuló gyakorlati képzését valósították meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.