Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 24. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Vaskor István

Vállalkozókat díjaztak és bemutatták a TOP 50 kiadványt

Vállalkozókat díjaztak és bemutatták a TOP 50 kiadványt

2016. november 23-án a szécsényi Kubinyi Ferenc Múzeumban mutatták be a Nógrád megye 2015. évét gazdasági szempontból elemző TOP 50 című kiadványt, melyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adóigazgatósága, a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Nógrád Megyei Hírlap tizenegyedik alkalommal közösen készített el. A rendezvényen adták át a kamara vállalkozói díjait is.

Az tartalmas összeállításban bemutatják a megye gazdasági teljesítményének alakulását, a gazdaság szereplőiről, tevékenységük közegéről rendelkezésre álló adatokat. A közigazgatás szerkezeti változását követve – a korábbi kiadványokhoz képest – a régiós összehasonlítás helyett az országos és a járási viszonylatokra helyeződött a hangsúly. Ezáltal a közreadott információk rendszerezett és elemzett formában segítik az olvasókat az ország és a járások gazdasági életében történő eligazodásban. Ezek között Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere is bemutatja a város előtt álló feladatokat, az önkormányzat terveit.
A számok tükrében lehetőség nyílik az összehasonlításra az országos tendenciákkal, adatokkal, illetve a korábbi évekkel. A mélyreható közgazdasági elemzéssel egyben a tendenciákra is felhívják a figyelmet, melyek nem csupán az itt működő vállalkozások, hanem a megyében lakók életét is meghatározzák és befolyásolják.

Az elemzésekből egyértelműen kirajzolódik, hogy a térség számára mennyire fontos a gazdaságfejlesztést elősegítő uniós források mind nagyobb mértékben történő lehívása és felhasználása. Azonban ugyanilyen fontos a meglévő erőforrásoknak, továbbá a megye adottságaiban, valamint a gazdasági élet szereplőinek kreativitásában, szakmai felkészültségében és együttműködésében rejlő lehetőségeknek a mind jobb kihasználása is.

A kiadványban szereplő, Nógrád megye 50 legeredményesebb gazdálkodó szervezetének teljesítménye meghatározó Nógrád gazdasági mutatóinak alakulásában, különösen, ha a hozzájuk szorosan kapcsolódó beszállítói partnerek, a helyi kis- és középvállalkozások teljesítményeit is számba vesszük.

A rendezvényen átadták a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított díjakat is. Palócföld Gazdaságáért Díjban részesült a szügyi PARAT Ungarn Kft. és a salgótarjáni székhelyű Nordtechnik Kft. A Nógrád Megye Szakképzéséért Díjat a Sodexo Magyarország Kft. kapta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:51, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat az egész napos sebességmérő akció helyszíneire.

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség április 19-én reggel 6 órától, a helyszínekre bárki tehet javaslatot.

2024. Április 19. 08:28, péntek | Helyi

Tűzoltók a toronyházban.

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a héten a vármegyeszékhely és Bátonyterenye hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, az Erzsébet téren.

2024. Április 19. 08:18, péntek | Helyi

Közúti baleset Nagylóc és Hollókő között.

Karambolozott két személyautó kedden délután a 2122-es számú úton, Nagylóc és Hollókő között.

2024. Április 19. 08:00, péntek | Helyi

Reggel helyenként fagyhat.

Kezdetben sok napsütésre számíthatunk, de a keleti tájakon elszórtan záporok előfordulhatnak.