Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2022. Június 10. 15:48, péntek | Helyi
Forrás: police

Vadriasztó prizmák a 22-es számú főúton

Vadriasztó prizmák a 22-es számú főúton

A vadelütéssel végződő közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében Nógrád megyében is vadriasztó prizmákat helyeztek el a szakemberek.

A Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által beszerzett kétszáz vadriasztó prizmából a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közreműködésével 2022. június 10-én Salgótarján külterületén, a 22-es számú főúton 80 darabot helyeztek ki. A hatóság tagjai a prizmákat olyan útszakaszokon erősítik a terelőoszlopokra, ahol az utóbbi időszakban több alkalommal fordult elő vadelütéssel járó közúti közlekedési baleset.

A kék fóliás optikai vadriasztó prizmák az érkező járművek fényszóróinak a fényét megtörik és bevetítik arra a területre, ahol a vadak mozognak, így a jármű elhaladásakor egy stabil optikai riasztókerítés jön létre, ami várhatóan elriasztja őket a közúti forgalomtól. Az optikai terelőoszlopra rögzített eszköz tartósan ellenáll a környezeti hatásoknak, a nagy hőingadozásnak, a magas hőmérsékletnek és a napsugárzásnak, egyéb időjárási viszontagságoknak, valamint a sózás maró hatásának is.

A telepített eszközök - a szakemberek reményei szerint -, segítik majd a vadelütéssel végződő közúti közlekedési balesetek számának csökkentését.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 03. 14:11, kedd | Helyi

Autóbaleset és több tűzeset hétfőn

Összeütközött két személyautó hétfő délután Salgótarjánban, a Salgó úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolg

2023. Január 03. 13:58, kedd | Helyi

Átvették a támogatásokat a Nógrád megyei önkéntesek

Decemberben az ország valamennyi, 2022-ben pályázatot benyújtott önkormányzati tűzoltó-parancsnoksága és önkéntes tűzoltó egyesülete átveszi a központi költségvetésből elnyert támogatást. Ennek egy része pénzbeli, más része term

2023. Január 03. 12:27, kedd | Helyi

Pizzázni indultak, rendőrségen kötöttek ki

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség miatt indított eljárást egy 20 és egy 19 éves bárnai lakos ellen.

2023. Január 02. 10:50, hétfő | Helyi

4 NAP – 8 BALESET

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt négy napon nyolc közúti közlekedési baleset történt.