Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. December 31. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Vádemelési javaslat az orvvadászok ellen

Vádemelési javaslat az orvvadászok ellen

Kazár-Székvölgypuszta külterületén lévő erdőben vadászott engedély nélkül a két férfi.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytatott ismeretlen tettesek ellen, akik a rendelkezésre álló adatok alapján Kazár-Székvölgypuszta külterületén lévő erdőben jogosulatlan vadászati tevékenységet végeztek.

A széles körű adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján a nyomozók 2014. április 8-án megtartott házkutatáson T. László kazári lakos lakásán - a szekrény mögött elrejtve - egy darab 22-es kaliberű és engedély nélkül házilag készített, hangtompítóval felszerelt lőfegyvert és ehhez tartozó lőszert, míg T. Ferenc 29 éves kazári lakos családi házának helyiségeiben összesen 51 db 22 kaliberű lőszert találtak és foglaltak le, melyek tartásához szükséges hatósági engedéllyel a gyanúsítottak nem rendelkeztek. A nyomozás során megállapítást nyert továbbá, hogy T. László 2010 évtől 2014. áprilisáig Kazár, Székvölgy-puszta területén, illetve az ahhoz közeli erdőben engedély nélkül vadászott és az így elejtett vadak feldolgozásában testvére, T. Ferenc 2013. november és 2014. április hónap közötti időben segítséget nyújtott.

A rendőrök a rendőrkapitányságra előállított T. Ferenc 29 éves kazári lakost és T. László 24 éves kazári lakost lőfegyverrel visszaélés bűntett, valamint lopás vétség és orvvadászat bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ