Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Szeptember 11. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Vádemelés a szüleire késsel támadó férfival szemben

Vádemelés a szüleire késsel támadó férfival szemben

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Pásztói Járási Ügyészség egy 56 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki késsel támadt idős szüleire.

A vád szerint a férfi szüleivel élt közös háztartásban azok házában. Italozó életmódja miatt kapcsolata a szüleivel már korábban megromlott, gyakran veszekedtek, és a szülők többször felszólították őt arra, hogy ha nem hagy fel az alkoholizálással, költözzön el. Erre a férfi nem volt hajlandó, és többször is kijelentette, hogy alig várja a szülei halálát, hogy azt követően az ingatlant megörökölje.

2020. április 29-én délután az ittas férfi ismételten szidalmazni kezdte a szülőket, és a lakás több berendezési tárgyát is összetörte. Agresszív viselkedése miatt anyja értesítette a rendőrséget, emiatt a vádlott még idegesebb lett és azzal a kijelentéssel, hogy „mire a rendőrök ideérnek, addigra ti megdöglötök” a ház konyhájába ment, ahol egy kést vett magához.

A szülőknek együttes erővel sikerült a fiuk kezéből a kést kicsavarni, a vádlott a dulakodás során azonban először lefejelte, majd ököllel orrba ütötte 79. életévében járó édesapját, aki ennek következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A férfi erőszakos magatartásának csak a rendőrség kiérkezése vetett végett.

A Pásztói Járási Ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta vádiratában azzal, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri a bűncselekmény elkövetését, úgy egy év két hónap börtönbüntetésre ítélje őt a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 10:03, kedd | Helyi

Az elmúlt nap balesetei

Az elmúlt napon nem érkezett személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről bejelentés.

2020. Szeptember 28. 14:21, hétfő | Helyi

Az októberi hétvégéken is lehet utazni Dunakanyar-napijeggyel

2020. Szeptember 28. 10:49, hétfő | Helyi

Elkészült a Gyermekkert Tagóvoda energetikai fejlesztése

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017.12.27.-én sikeres pályázatot nyújtott be a TOP „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” megnevezésű felhívásra.

2020. Szeptember 28. 09:37, hétfő | Helyi

Megtalálták az eltűnt férfit

Otthonába szállították és hozzátartozóinak épségben átadták az idős férfit a salgótarjáni egyenruhások.