Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 19. 11:42, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Vádemelés a sorozatbetörő ellen

Vádemelés a sorozatbetörő ellen

A Pásztói Járási Ügyészség több rendbeli lopás miatt végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta azzal a többszörösen büntetett, 48 éves férfival szemben, aki egy Nógrád megyei községben több ingatlanba is betört.

A vád szerint a férfi – aki állandó jövedelemmel, bejelentett munkahellyel és megfelelő lakhatással sem rendelkezik, többnyire rokonainál húzza meg magát és létfenntartását vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből biztosítja – 2019. november 26-án a lakóhelyén átmászott egy ház kerítésén, majd a teraszon lévő szekrényből eltulajdonított egy kalapácsot. Ezután az ingatlanhoz tartozó, különálló melléképületbe is bement, ott azonban nem talált semmi értékesíthető dolgot.

Még aznap egy másik ingatlan kerítésén is átmászott, majd a teraszon elhelyezett kaspóban kutatott a ház bejárati ajtajának kulcsa után. Eközben azonban egy arra járó szomszéd megzavarta a tolvajt, aki az előző háztól ellopott kalapácsot is hátrahagyva elmenekült.

2020 áprilisában a férfi a község egyik használaton kívüli pékségének ablakáról a védőrácsot lefeszítette, majd az ablakot benyomva bejutott az épületbe, ahonnan két lemezfelnire szerelt, használt gumiabroncsot tulajdonított el.

Később, 2020. június 14-én az elkövető egy bekerítetlen ingatlan udvarába, a ház hátsó, erdős része felől bement, majd az ajtót befesztíve bejutott a házba. Az ingatlanból élelmiszert, mosogatószert és mosószert vitt magával.

A vádlott a sértetteknek közel 50 000 forint kárt okozott, melynek egy része lefoglalással megtérült.

A Pásztói Járási Ügyészség a többszörös visszaeső, jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vádiratában. Továbbá indítványt tett a vádlottal szemben a 101.187 Ft összegű bűnügyi költség megfizetésére kötelezés mellett a sértetteknek okozott kár megtéríttetésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 05:34, péntek | Helyi

A felhőetetés okozta a dubaji heves esőzést?

Terjed a neten egy furcsa elmélet: tényleg a „felhőetetés” okozta a dubaji heves esőzést? Az Interneten már emberi beavatkozásnak tulajdonítják a dubaji esőzést, de a szakemberek árnyalták a képet.

2024. Április 19. 05:29, péntek | Helyi

Hszi Csin-ping májusi látogatása

Megbéníthatja a budapesti közlekedést Hszi Csin-ping májusi látogatása.

2024. Április 19. 04:58, péntek | Helyi

Rendkívüli sajtótájékoztató Salgótarjánban 2024. 04. 18.

Salgótarján - Becsó Zsolt országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tartott.

2024. Április 18. 17:40, csütörtök | Helyi

NGM: az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg.

Az Otthonfelújítási program felhívásának közzétételét széleskörű szakmai egyeztetés előzi meg közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)