Városlista
2020. október 20, kedd - Vendel

Hírek

2020. Szeptember 24. 09:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Vádemelés a riválisát hasba szúró férfival szemben

Vádemelés a riválisát hasba szúró férfival szemben

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség egy 29 éves, Nógrád megyei férfi ellen, aki egy 19 cm pengehosszúságú késsel hasba szúrta élettársa férjét.

A vád szerint a sértett felesége – míg ő jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte – élettársi kapcsolatot létesített a vádlottal.

A férj a szabadulását követően meglátogatta őket salgótarjáni otthonukban, ahol együtt italoztak és beszélgettek. Éjfél körül a vádlott felszólította a férfit, hogy menjen haza, azonban ő kijelentette, hogy mindaddig nem megy el, amíg erre a felesége nem kéri.

Emiatt vita alakult ki közöttük, melynek során a vádlott az ajtót kinyitotta és ismét felszólította a sértettet arra, hogy távozzon. Amikor azonban az az ajtó irányába indult, a vádlott felkapott egy 19 cm pengehosszúságú kést, és hasba szúrta őt.

A sértett bemenekült a ház egyik szobájába, ahol magára csukta az ajtót. Mivel többszöri felszólításra sem jött ki onnan, a vádlott dühében betörte az ajtó üvegét, és végül a vérző sértett elhagyta a szobát. A vádlott és élettársa ekkor már segítséget hívott hozzá és igyekezett elállítani a vérzést.

Bár a vádlott a kés pengéjét teljes egészében beleszúrta a sértett hasába, a férfi a véletlennek köszönhetően csak könnyű sérülést szenvedett. Amennyiben azonban a szúrás kicsit is merőlegesebben érte volna a sértettet, akár életveszélyes, sőt halálos sérülést is szenvedhetett volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű, az indulati cselekmény után a sértettnek segítséget nyújtó, a cselekmény elkövetését beismerő, azt megbánó elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a közel 100.000 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta vádiratában.

Képünk illusztráció:https://www.hirmagazin.eu/

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 19. 11:42, hétfő | Helyi

Vádemelés a sorozatbetörő ellen

2020. Október 19. 11:36, hétfő | Helyi

Víkendház berendezési tárgyait törte össze

A pásztói nyomozók egy 55 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2020. Október 19. 10:24, hétfő | Helyi

Egy 97 éves nőtt fosztott ki a 20 éves férfi

Befejezték a nyomozás vizsgálati szakaszát a rendőrök a 20 éves salgótarjáni férfi és további két társa ellen.