Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 09. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vádat emeltek a kertjében őzet leölő férfi ellen

Vádat emeltek a kertjében őzet leölő férfi ellen

Állatkínzás és lopás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy salgótarjáni férfi ellen, aki augusztusban a háza kertjében befogott és megölt egy őzet.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség megbízott főügyésze elmondta: az 56 éves B. Barnabás augusztus 8-án a kora esti órákban addig kergette a kertjébe tévedt és onnan kijutni nem tudó őzsutát, míg a kimerült és rémült állatot sikerült a földre szorítania. A magatehetetlen őz torkát egy késsel átvágta, majd megnyúzta és ki is belezte az állatot. Hozzátette: a férfi tettét többen is látták, és azonnal jelezték a rendőrségnek, a vádlott pedig már az őz feldarabolását kezdte meg, amikor a rendőrök megjelentek nála, és lefoglalták az állat maradványait. A megbízott főügyész közölte: az ügyészség állatkínzással és lopással vádolta meg B. Barnabást, aki a vad elpusztításával több mint százhúszezer forintos kárt okozott a helyi vadásztársaságnak. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki az elkövetőt, három évig terjedő fogházbüntetést szabhat ki vele szemben – mondta Bóna Gyula.

Címkék: állatkínzás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".