Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 12. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Uzsorást fogtak Bátonyterenyén

Uzsorást fogtak Bátonyterenyén

A nyomozás adatai alapján száz százalékos kamatra adott hitelt a
rászorulóknak a bátonyterenyei uzsorás.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya uzsorabűncselekmény és zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást - őrizetbe vétele mellett - B. Sándor 45 éves bátonyterenyei lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2012. év elejétől napjainkig havi rendszerességgel rászoruló személyeknek 100 százalékos kamatra adott több ezer forintos kölcsönt. A gyanúsítottnak visszafizetett összegek elérték a családok összjövedelmét, így cselekményével a sértetteket súlyos nélkülözésnek tette ki. Megállapítást nyert az is, hogy a 45 éves férfi testi épség és élet elleni súlyos fenyegetéssel arra kényszerített több személyt, hogy a tulajdonukban lévő ingatlanokat nevére írassák át, annak ellenére, hogy azok teljes vételárát a sértetteknek nem fizette ki. A nyomozó hatóság a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályával együttműködve az elfogáshoz igénybe vette a különleges felszereléssel és szaktudással rendelkező Terrorelhárítási Központ munkatársait, akik 2013. július 10-én reggel B. Sándort Bátonyterenye belterületén elfogták, és a rendőr-főkapitányságra előállították. A nyomozó hatóság tagjai a 45 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették, valamint kezdeményezték az illetékes ügyészségen gyanúsított előzetes letartóztatását.

Címkék: uzsorás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák