Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 11. 07:54, szombat | Belföld
Forrás: infostart/web/zsuffa csaba

Üzentek a késlekedőknek - örökre elbúcsúzhatnak balatoni stégjeiktől

Üzentek a késlekedőknek - örökre elbúcsúzhatnak balatoni stégjeiktől

November elseje után hivatalosan már nem lehet stég a Balatonban. Balatonmárián a fenti előírás ellenére még több mint száz stég van a vízben,

amiket november elsejéig ki kellett volna a tulajdonosoknak emelniük a vízből és csak április elseje után lehet visszahelyezni őket - adta hírül a sonline.hu.

Galácz György, Balatonmária polgármestere felhívta a figyelmet, hogy a vízügyi szakemberek folyamatosan ellenőrzik, hogy minden vízállást kiszedtek-e a tulajdonosok.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság sajtószóvivője szerint azért nincs a vízben maradása az állásoknak, mert a viharok elmozdíthatják, télre a mederben maradva befagyhatnak, elsodródhatnak, deformálódhatnak, víz alá kerülhetnek, az időjárási körülmények hatására víz alatti akadályokká, komoly veszélyforrássá válhatnak.

A jogszabály szerint a Balatonban hagyott vízi állások tulajdonosait először figyelmeztetik, majd ha nem történik semmi, akkor eltávolítják a stégeket, akár darabokban is.

Siklós Gabriella hozzátette, az engedéllyel rendelkező stabil, parthoz kapcsolódó, masszív anyagból készült bejárókat, illetve nádassal védett részeit nem kell kiszedni, csak azok nyílt vízbe érő részeit. A szóvivő elmondta, a november 1-jei határidő lejárta után a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság partőrei folyamatosan ellenőrzik a stégeket.

Ha tetszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár