Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 18. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Útfelújítási munkálatok kezdődtek Salgótarjánban

Útfelújítási munkálatok kezdődtek Salgótarjánban

Nyolc belterületi út felújítása kezdődött meg Salgótarjánban, a nógrádi megyeszékhely csaknem 180 millió forintot költ a legrosszabb állapotú utak rendbetételére - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Székyné Sztrémi Melinda hozzátette: önkormányzatukhoz 2010 óta 4,1 milliárd forint kormányzati támogatás érkezett, ennek köszönhetően tudták az idei költségvetésükben a legszükségesebb útfelújításokhoz is a forrást biztosítani.
A polgármester megjegyezte: sajnos még a szocialista kormány befagyasztotta a hazai forrású pályázatokat, az uniósok között pedig nincs útfelújításra vonatkozó kiírás. Amit csak lehetett, azt korábban megpályáztak, így újítottak fel több utat is, de így is bőven maradt a városban olyan szakasz, amely helyreállításra vár.
Lantos László, a városfejlesztési iroda irodavezető-helyettese közölte, Salgótarjánban az útépítési munkálatokhoz kapcsolódóan több helyen kicserélik az elöregedett, rossz állapotban lévő ivóvízvezetékeket is. A kivitelezés összköltsége 176 millió forint. Ebből őszig a Blaha Lujza, a Bercsényi, a Lakatos Péter, a Bátki József, a Fenyvesalja, a Jakubi, a Katalin, valamint a Köves utcát teszik rendbe.

Címkék: útfelújítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 16:00, hétfő | Helyi

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez.

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez.

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.