Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2016. Április 27. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Utcaneveket változtattak meg Mátraverebélyben

Utcaneveket változtattak meg Mátraverebélyben

Öt olyan utcanevet változtattak meg Mátraverebélyben, amely közvetlen összefüggésbe hozható a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerrel.

Beke Andrea, a falu jegyzője elmondta: a döntést a korábbi törvénymódosítás miatt hozták meg, amely szerint közintézmény, közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki vezető szerepet töltött be a 20. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában.

Mátraverebélyben a Lenin utat nevezték át Rét útra, a Nógrádi Sándor út új neve Nógrádi út, a Ságvári Endre úté Magtár út. A Sztahanov út a Hunyadi út, a Felszabadulás út a Vereb Péter út elnevezést kapta.

Mint elmondta, a lakcímigazolvány és a forgalmi engedély cseréje, az egyéni vállalkozás adatváltozásának nyilvántartásba vétele, a telepengedély, illetve a működési engedély cseréje illetékmentesen történik.

Mátraverebély előző önkormányzata 2012-ben már döntött utcanévváltozásokról, az akkori határozat azonban nem lépett hatályba, mert a lakosok nem értettek egyet a tervezett módosításokkal. A legtöbben azt kifogásolták, hogy a Tátra teret Ceferino térre nevezték volna át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.