Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2013. Július 23. 12:26, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Utcai "házi őrizetben" van egy hajléktalan Olaszországban

Utcai

Házi őrizetben van egy hajléktalan férfi Olaszországban immár hét éve. A bírói ítélet maradéktalan végrehajtása eléggé lehetetlen helyzetben hozta a rendőrséget, mert a férfi az utcán él Milánóban.

A 48 éves Domenico Codispotit lopás és kábítószerrel való visszaélés miatt ítélték 2006-ban két év, házi őrizetben letöltendő szabadságvesztésre. A rendőrség némi tanakodás után kijelölt egy zugot a Via Vittor Pasani-n az elítélt állandó lakhelyéül és rendre ellenőrizte, hogy a férfi nem hagyta-e el.
Elhagyta, mi több, további bűntetteket is elkövetett, ezért az eredeti két évet megtoldotta a bíróság, és Codispoti - a jelenlegi állás szerint - egészen 2014 áprilisáig utcai házi őrizetben marad, bár csak részlegesben. A rendőrök minden este tízkor meglátogatják, aztán reggel hétkor is, hogy felébresszék: este tízig mehet ahova akar.
"Mindig éjjel loptam. Ezért ítélt a bíróság éjszakai mozdulatlanságra" - idézte Codispotit a The Local című svéd lap olasz kiadása.
A férfi többször kérte, hogy csukják börtönbe, kérelmét azonban mindig elutasították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.