Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 08. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Uszoda és több tornaterem épül Nógrád megyében

Uszoda és több tornaterem épül Nógrád megyében

Öt sportlétesítmény épül Nógrád megye nyugati részén: Balassagyarmaton uszoda, Nagyorosziban, Nézsán, Szécsényben és Varsányban pedig tornaterem.

A beruházások az idén kezdődnek a köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program keretében - jelentette be Balla Mihály fideszes országgyűlési képviselő Balassagyarmaton sajtótájékoztatón.
A létesítményeket a tankerületeken keresztül az állam üzemelteti majd. A kormány a jövő héten egyeztet a települések vezetőivel a részletekről, így a létesítmények helyéről, méretéről és a megvalósítás üteméről - közölte a kormánypárti politikus.
A képviselő ismertette: a helyszínek kiválasztása előtt a kormány azt mérte fel, hogy hol vannak sportlétesítmény-fejlesztési hiányosságok.
Példaként mondta, hogy Nagyorosziban 140 iskolás tanul, és csak tornaszobájuk van, vagy Balassagyarmaton hatezer diák van, a vonzáskörzetben 15 ezer, de legközelebb Vácon, Nagykürtösön és Salgótarjánban van uszoda.
A létesítményeket 8 és 16 óra között a köznevelésben, ez időn túl a szabadidős tevékenységben, a tömeg- és versenysportban használhatják majd - mondta.
A sajtótájékoztatón Csach Gábor (Fidesz-KDNP), Balassagyarmat alpolgármestere azt mondta, nagy viták zajlanak a képviselő-testületben az ellenzéki és a kormánypártok között arról, hogy helyes volt-e a köznevelési reform. Úgy fogalmazott: ez a nap jó példája annak, hogy rendkívül jó döntést hozott a kormány, mert nem lehet az önkormányzatok felelősségére hagyni a köznevelést, így az egészség és a sport kérdését sem.
Balassagyarmaton soha nem lett volna uszoda, ha az állam nem vállalja a működtetését, mert a város ennek költségét nem tudná finanszírozni - tette hozzá az alpolgármester.

Programok Nógrád megyében

Címkék: uszoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,