Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Augusztus 28. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Üres telekre jelentik be magukat a cégek

Üres telekre jelentik be magukat a cégek

Rendőrségi feljelentést készül tenni az a salgótarjáni nyugdíjas, aki május óta közel 300 ezer forintot fizetett ki a CL Brokers nevű cégnek egy 3 millió forintos hitel reményében, amit azóta sem kapott meg.

Bérczesi Mihályné (76) csak jóval a szerződés megkötése után döbbent rá, hogy egy fogyasztói csoporttal szerződött, szóban ugyanis – állítása szerint – az ügyintéző éppen ennek ellenkezőjét bizonygatta. A megtévesztett asszony még a napokban is kapott felszólítást, hogy fizesse be az esedékes 15 ezer forintos előtörlesztést.
– Nem gondoltam, hogy így átvernek, én csak a fiamat akartam a pénzzel segíteni. Hány embert tehetnek így tönkre! – kesergett Bérczesiné.
Az asszony nincs egyedül. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az elmúlt másfél évben 180 eljárást folytatott le különböző fogyasztói csoportok ellen, a tapasztalatok lesújtóak. Tizenegy olyan vállalkozást találtak, amely titokban próbálta folytatni az üzelmeit, hiszen nem jelentették be tevékenykedésüket az NFH-nak. Három olyan fogyasztói csoportot szervező céget találtak, amelyek nem szegtek törvényt, és ellenük állampolgári panasz sem érkezett. A hatóság a tetten ért társaságokkal szemben nagyrészt tehetetlen.
– A helyszíni szemlék sokszor nem vezettek eredményre, például amikor a vállalkozás bejegyzett székhelyén egy üres, lezárt telket találtunk – mesélte Perger Mónika, az NFH sajtóreferense. – Folyamatos cégjogi változások – új székhely, új cégnév – is nehezítették az ügyek felderítését. Rendszeresen futottunk bele nehezen feltárható polgári és társasági jogi szerződésekbe is, mint amikor például egybeolvasztottak különböző megbízásokat, cégeket – mondta a sajtóreferens. Az NFH ellenőrzései is megállapították: a szóban forgó cégek megtévesztő hirdetésekkel keltik fel a rászorulók figyelmét, a személyes találkozás alkalmával pedig megtévesztő szóbeli tájékoztatást nyújtanak – sokan ezek után elolvasás nélkül aláírják a szerződést.

Forrás: blikk.hu

Címkék: asszony

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ