Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 01. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Újra színre léptek a trükkös tolvajok

Újra színre léptek a trükkös tolvajok

A minap egy nő kérte a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársainak segítségét, mert eltulajdonították a megtakarított pénzét.

A rendőrök a beszerzett adatok alapján megállapították, hogy az idős házaspár Jobbágyiban lévő otthonába egy nő azzal az ürüggyel jutott be, hogy terápiás kezeléssel kívánja őt és férjét gyógyítani. Miután az idegen személy a kezelést elvégezte, 4.000 Ft-ot kért a szolgáltatásért. Az idős hölgy elővette a pénzét, hogy a kért összeget kifizesse, azonban ekkor a nő a mintegy 170.000 Ft összegű készpénzt vette ki a kezéből és távozott a helyszínről.
A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek megelőzése érdekében legyenek nagyon óvatosak!
Amennyiben egyedül vannak, fokozott óvatossággal járjanak el ismeretlen személyekkel és csak különösen indokolt esetben engedjék be őket lakásukba!
A bűnözők gyakran időskorú sértetteket szemelnek ki maguknak, kihasználják jószívűségüket, óvatlanságukat és azt, hogy figyelmük könnyen elterelhető.
Fontos, hogy nagyobb összegű készpénzt soha ne tartsanak otthon és soha ne vegyék azt elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításaikat!
Ha mégis bűncselekmény áldozatává válnak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es telefonszámokon!
Figyeljék meg a személyeket, különös ismertetőjegyeiket, járműveiket, azok rendszámát és egyedi azonosító jeleit, hogy ezzel is segítsék az elkövetők gyors elfogását!

Címkék: elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:15, péntek | Helyi

Karate Eb - Megvan a magyar csapat.

Kihirdették a magyar válogatott keretét a május 8. és 12. között sorra kerülő zadari karate Európa-bajnokságra.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.