Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. November 14. 16:00, csütörtök | Helyi

Újra Salgótarjánban a Dublarian!

Újra Salgótarjánban a Dublarian!

Két éve járt legutóbb Magyarországon, Salgótarjánban a félig ír, félig magyar rockbanda, a Dublarian.

Akkor nem csak a nagy sikerű fellépésük miatt érkeztek a nógrádi megyeszékhelyre: a városból származó dobos, Szummer Csaba „James” ekkor mondta ki a boldogító igent élete párjával. E hét végén, pénteken újra Salgótarjánban csapnak a húrok közé, s ha már itt járnak, várnak minden zenekedvelőt egy egész estés koncertsorozatra, s új videoklipjük forgatására.

Hol jobb, hol nehezebb napok köszöntöttek a Dublarian tagjaira az elmúlt két esztendőben. A gitáros Dave Duncan végleg elköszönt a zenekar tagjaitól, majd az énekes Daniel Maher hátproblémái miatt kellett kihagyniuk pár fellépést. Új lendületet adott azonban az addig inkább a „civil” munkájukba temetkező tagoknak Csapó Adrián visszatérése, új dalok, új fellépések, új barátságok időszaka következett.

A tavalyi esztendő így ismét eseménydúsra sikerült: a Dublarian egy színpadon játszhatott a Republic-kal és Bódi Lászlóval, akinek halálhíre megviselte a csapatot. Ugyancsak tavaly együtt zúzott a banda egy fergeteges bulin Dublinban a Zorall-lal, Barbaró Attiláékkal hat év után sikerült újra egy közös fellépést egyeztetni, amelyet 2014-ben magyarországi közös zenélés követ majd.

Idén májusban is volt magyar vendég Írországban, mégpedig az a Zanzibar, amelynek jelenlegi gitárosa a szintén salgótarjáni származású Nagy Norbert. Az ezer fős buli után itt is körvonalazódik egy Zanzibar-Dublarian magyarországi hosszú hétvégés produkció. Addig is találkoznak, hiszen január 10-én ismét együtt lépnek fel az ír főváros leghíresebb rock kocsmájában, a Fibber Magees-ben.

E hét végén azonban Salgótarjáné a Dublarian, november 15-én, pénteken 19 órától a helyi Quillmore és az Octopus of Pluto társaságában állnak színpadra a Stécé Kávéházban.

A banda tagjai sokat gondolkodtak, mivel tudnák kicsit különlegessebbé tenni ezt az estét, s mivel nagyon ritkán találkozhatnak a salgótarjáni barátaikkal, úgy határoztak, hogy elviszik magukkal az itteni közönséget: az egyik új nótájukra készítenek itt klipet, amelyben az est közönségéé lesz a főszerep!

A fényképen a Dublarian énekes-gitárosa Daniel Maher, a basszusgitáros Csapó Adrián és a dobos Szummer Csaba Terecskei Ritával, a Zanzibar énekesével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:44, csütörtök | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 25. 08:00, csütörtök | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit