Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Október 20. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: radiofocus

Újra pályáznak az egykori Dornyay Turistaház felújítására

Újra pályáznak az egykori Dornyay Turistaház felújítására

A Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület egy magyar-szlovák határon átnyúló pályázati forrás lehetőségeit kihasználva újra megpróbálkozik a Dornyay Turistaház felújításához szükséges támogatás megszerzésével. Mindezt Dr. Palásthy Tamás, az egyesület elnöke jelentette be a szervezet tegnap délelőtti, rendkívüli taggyűlésén. Közölte: a határon átnyúló forrásra két szlovák oldali és két magyar oldali szervezet közösen pályázik. A salgótarjáni projektelem az egykori Dornyay Turistaház felújítása lenne, amennyiben a projekt forráshoz jut. A szervezet az épület tulajdonosaitól tíz évre – kizárólagos – üzemeltetési joggal bírna, így a ház újra a helyi közösség, illetve az ide érkező turisták szolgálatába állna. Az elmúlt évek során a lehetőségként felmerülő összes pályázati lehetőséget kihasználta a tulajdonosi kör, de eddig sajnos nem jártak sikerrel. Amennyiben a projektötlet most zöld utat kap, megvalósulhat a ház teljes körű felújítása. Funkcióját tekintve megtartaná a „klasszikus” turistaház-jelleget, így többek között információs központ, büfé, melegítőkonyha, csomagmegőrző, ajándékbolt is helyet kaphatna benne. Emellett egy, az üvegipari és a bányászati hagyományokat bemutató látványos, interaktív bemutatóteret is elhelyeznének az épületben. A pályázatot a partnerek napokon belül benyújtják, a korábbi tapasztalatok szerint a döntés azonban csak több hónap elteltével, várhatóan 2017 első negyedévében várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:41, csütörtök | Helyi

Három a magyar igazság!

Egy helybeli férfi Salgótarján különböző részein három nap leforgása alatt három gépkocsit tört fel, a híres mondás azonban itt is beigazolódott. Három nap elég volt a nyomozóknak is az igazság kiderítésére és az elkövető elfogá

2024. Május 09. 09:30, csütörtök | Helyi

Közösen fejleszti a testnevelő tanárok képzését a TF és a Magyar Diáksport Szövetség.

A testnevelő tanárok képzésének fejlesztését és gyakorlatiasabbá tételét szolgálja az az együttműködési megállapodás, amelyet szerdán írt alá Sterbenz Tamás.

2024. Május 09. 09:21, csütörtök | Helyi

Tour de Hongrie - Útinform: csütörtöki forgalomkorlátozások Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny második napján, csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kell számítani forgalomkorlátozásokra közölte az Útinform.

2024. Május 09. 08:35, csütörtök | Helyi

Ismét TFA Szombathelyen.

Hogy ki lesz az ország legerősebb tűzoltója, az idén is emberfeletti küzdelemben dőlhet el. A június 21-én, Szombathelyen megrendezendő versenyre már lehet jelentkezni.