Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Július 11. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Újabb üvegfúvókat vett fel a salgótarjáni öblösüveggyár

Újabb üvegfúvókat vett fel a salgótarjáni öblösüveggyár

Tizenöt millió forint támogatást nyújtott Salgótarján önkormányzata a helyi öblösüveggyártást másfél éve újraindító Tarján Glass Kft.-nek.

A társaság az összegből a folyamatos működés feltételeit biztosítja és 32 fős létszámát további nyolc fővel bővíti - tájékoztatta a társaság igazgatója az MTI-t.
Czékmány József elmondta, decemberre tervezték a kemencéjük felújítását, ám a Rosenthal cégtől olyan megbízást kaptak, amivel a kapacitásukat fél évre előre le tudják kötni. Hozzátette: az időközi leállással a folyamatos szállítást veszélyeztették volna, ezért fordultak az önkormányzathoz segítségért. A gyártást egyébként egy rövid leállás után a napokban már újraindították, s nyolc újabb üvegfúvót is fölvettek az immár negyvenfős társaságnál, s további hét fő alkalmazását tervezik a közeljövőben, ugyanis a kehely és pohárgyártó, valamint üvegtárgyakat előállító vállalkozásukhoz egyre több megrendelés érkezik Japánból és az Egyesült Államokból – tette hozzá Czékmány József.
„Minden új munkahely fontos a város számára” – fogalmazott a támogatással kapcsolatban Székyné Sztrémi Melinda. Salgótarján polgármestere az MTI-nek elmondta: önkormányzatuk harmadik éve különít el egy ötven millió forintos évi keretet a helyi kis-, és középvállalkozások számára, képviselő-testületük döntése nyomán ebből támogatták most a Tarján Glass Kft.-t. A városvezető hozzátette: a cég figyelemre méltó kutatás-fejlesztési programokban is részt vesz, s egyre több érdeklődést mutatnak iránta a hazai bor- és pezsgőgyártók, valamint a pálinkafőzdék üzemeltetői. Ezek igényeit viszont csak egy automata gépsor beüzemelésével tudnák kielégíteni, amihez a 250-300 fő üvegipari munkás foglalkoztatásában bízó önkormányzatra pályázati támogatóként számíthat a cég a jövőben is – közölte a polgármester.

Címkék: Tarján Glass

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.