Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 06. 06:25, hétfő | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Újabb, szájmaszkokkal üzletelő csalót tartóztattak le

Újabb, szájmaszkokkal üzletelő csalót tartóztattak le

Csalás gyanúja miatt letartóztatott a Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap egy férfit, aki szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult a honlapján, de azokat a vételár átutalása után nem juttatta el a vevőknek

- közölte a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya az MTI-vel. Azt írták: a gyanú szerint a férfi egy weboldalon koncertjegyeket, később szájmaszkokat és kézfertőtlenítőt árult, egy alkalommal pedig elvállalta egy gépjármű Magyarországra szállítását is. A hirdetések teljesítése nem állt szándékában, célja kizárólag a jelentkezők pénzének megszerzése volt. A neki vételárként vagy előlegként átutalt - egyes esetekben több tíz- vagy százezer forintos - összegeket megtartotta, a hirdetett termékeket pedig nem biztosította a sértetteknek.


A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, vagyon elleni bűncselekmények miatt többször állt bíróság előtt. A mostani bűncselekményeket is folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el.

Hozzátették: a férfi egzisztenciális helyzete rendezetlen, alkalmi munkát végez, de a jövedelméről konkrét adatokat nem tudott közölni. Mindezek miatt a bíróság szerint feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb hasonló bűncselekményt követne el, így esetében a legszigorúbb kényszerintézkedés kiszabása szükséges.

A bíróság egyebek mellett több rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, a végzés nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.