Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Szeptember 22. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Újabb óvodák az \"Ovi-zsaru\" programban

Újabb óvodák az \

Közös felkészítésen vehettek részt Nógrád megyében a rendőrség szakemberei és a megújult programhoz csatlakozó óvodák vezetői.

A rendőrség prevenciós tevékenységén belül nagy hangsúlyt fektet a gyermek- és ifjúságvédelemre, a bűnmegelőzési ismeretek oktatását a legfiatalabb korosztályokkal kell kezdeni. A rendőrség 2010. évben indította az "Ovi-zsaru" programot, melynek célja, hogy a kicsik ne váljanak sem bűncselekmény, sem baleset áldozatává. A foglalkozások alkalmával olyan életszerű helyzetek kerülnek feldolgozásra, melyek veszélyt jelenthetnek e korosztály tagjai számára.

A projekt során három bábfigura – Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és Rosszcsont Rozi – segítségével mutathatók be a gyerekek számára élményszerűen a helyes teendők, az elkerülési lehetőségek, a védelmet jelentő körülmények. A kibővített tematika és az új eszközök programba illesztése további lehetőségeket nyújt a gyermekek biztonságának növelésére.

A megújuló "Ovi-zsaru" programhoz 2016. évben Nógrád megyében 12 óvoda csatlakozott. A belépő óvodák vezetői, illetve óvodapedagógusai, valamint a rendőrség szakemberei részére a napokban a Szécsényi Rendőrkapitányság tanácstermében dr. Vörös Ferencné címzetes rendőr alezredes rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, továbbá Medve Judit rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály vezetője tartott speciális felkészítést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...