Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Július 03. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Újabb önkéntes városszépítő akció Salgótarjánban

Újabb önkéntes városszépítő akció Salgótarjánban

„Sakkozzuk ki!” jelmondattal, 2015. július 11-én, szombaton, 13 óra és 23 óra között élettel telik meg a Vásártéri „Sakkozó”.

Önkéntes, salgótarjáni fiatalok környezetszépítő-közösségépítő délutánt szerveznek, mely során padokat újítanak fel, ötletes virágtartókat készítenek, palántákat ültetnek, elkészítik a „Sakkozó” pillangó- fáját, az arra járókat pedig megvendégelik. Az akcióhoz bárki kapcsolódhat a nap folyamán. A közösségi környezetszépítés este kertmozival zárul.

A tapasztalat, a közösen átélt élmények megmutathatják, hogy kreativitással, akarattal lehet változtatni környezetünkön, élhetőbbé, szerethetőbbé tehetjük lakóhelyünket.

Ennek szellemében, kapcsolódva Salgótarján Megyei Jogú Város „Környezetünk a jövőnk!” elnevezésű városi programsorozatához is, kerül megrendezésre a városszépítési akció.

Az „élhetetlen” Salgótarján egyik alapproblémája, hogy a szabadidő aktív eltöltésére kevés lehetőség nyílik. Többnyire a szórakozásnak passzív formái jelennek meg, melyből hiányzik a közösségi élmény átélése. Az igazi élményt nyújtó, értékes programok, szórakozási lehetőségek hiánya okán a város lakói, életkortól függetlenül elmagányosodnak, a lakóközösségek kiüresednek. A hagyományteremtő akcióval ezekre a problémákra szeretnénk reagálni.

Az akció üzenete: ÉBREDJ SALGÓTARJÁN!

Az összefogás, a közösségben rejlő erő megoldást nyújthat néhány társadalmi problémára, a közösségi terek kihasználása, a közösen átélt élmények hosszútávon változást hoznak Salgótarján életébe.

Az akció várt eredményei között szerepel a kiválasztott városrész megszépülése. Az önkéntesek padokat festenek le, virágtartókat készítenek és helyeznek ki, virágpalántákat ültetnek, a közelben lévő fát „feldíszítik”. Egy napra élettel töltik meg a Vásártér központjaként funkcionáló területet, a „Sakkozót". Az akció közvetett eredményeként, valódi lakóközösség formálódik, a program résztvevői igazi élményekkel gazdagodnak, így erősödik kötődésük Salgótarjánhoz is.

A program hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre.

További információ: 20/ 336-56-57 vagy a sakkozzukki@gmail.com címen kérhető!

A program Salgótarján Megyei Jogú Város, a Független Színház, a Badur Alapítvány, a Nők a Jövőért Egyesület, a Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Szervezete, a Palóc Hálózati Szövetség, az St. Új Műhely Kft. támogatásával valósul meg.

Címkék: salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.