Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. November 26. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Újabb medvetámadástól tartanak Karancskesziben

Újabb medvetámadástól tartanak Karancskesziben

Újabb medvetámadástól tartanak a helyiek Karancskeszin, ahol nemrég egy gazda több állatát is megölték a ragadozók. A falu vezetése hirdetményeken tájékoztatja a lakosságot a medvéről.

Egy gazdától tucatnyi juhot ragadott el a medve a településen, ráadásul a nyájat többször is megtámadta az állat. A Magyar Nemzet helyszíni riportja szerint a gazda, akinek az állatai elpusztultak, nehezményezi, hogy nem tudja megóvni a juhokat, mert a különféle engedélyek beszerzése hosszadalmas hivatali procedúrát jelent.
Karancskeszin a falu vezetése hirdetményeket helyezett ki a lakosságot tájékoztatandó, emellett felhívták a figyelmet arra, miként kell viselkedni, ha bárki medvével találkozilk. Felszólították a gazdákat is, hogy állataikat ne tartsák szabadon.
A lap által megszólaltatott helyiek közül többen úgy nyilatkoztak, félnek a medvétől, ezért nem is járnak az erdőbe gombászni, bogyókat gyűjteni.

Forrás: hir24.hu

Címkék: medve

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.

2024. Május 09. 13:58, csütörtök | Helyi

NAV: az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítés

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal(NAV)

2024. Május 09. 12:21, csütörtök | Helyi

Jövő Mobilitása Szövetség: sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra.

Sok vállalkozásnak megéri pályázni az elektromosautó-támogatásra a Jövő Mobilitása Szövetség (JMSZ)