Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2013. Május 22. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Újabb idegenforgalmi fejlesztések Nógrád megyében

Újabb idegenforgalmi fejlesztések Nógrád megyében

Három újabb Nógrád megyei projekt kapott összesen 660 millió forintos támogatást a turisztikai attrakciófejlesztés keretéből.

A drégelypalánki kulturális tanösvény, a megye erdeit érintő ökoturisztikai fejlesztés és a mátrakeresztesi interaktív ásványkiállítás - tájékoztatta Becsó Zsolt, a Nógrád megyei önkormányzat elnöke az MTI-t.
Becsó Zsolt ismertette: Drégelypalánk önkormányzata "Turisztikai célú kulturális tanösvény kialakítása a drégelyi vár lábánál" című pályázata 235,4 millió forintot nyert. A projekt célja olyan programcsomag kialakítása, amelyben a már adott turisztikai látványosságokat - mint Drégely vára vagy a Schaffer kút - egészítik ki újdonságokkal úgy, hogy végül tíz állomásból álló tanösvény mutatja majd be a helyi történelmet.
Az Ipoly Erdő Zrt. az általa kezelt nógrádi erdőkben végez komplex ökoturisztikai fejlesztéseket, hogy erősítse a turisztikai piacot. A megye minden területét érintő program 360,6 milliós támogatással zajlik.
A Mátra nyugati kapujában, Pásztó mátrakeresztesi részén hozza létre az interaktív ásványkiállítást a Vidékfejlesztési Innovációs Nonprofit (VIN) Kft., a társaság erre 64,3 millió forintot nyert el. Itt az ásványok bemutatásán túl a látogatók megismerhetik majd az ásványok gyűjtésének, megmunkálásának eszközeit, és vezetett ásványgyűjtő túrákon vehetnek részt.
Becsó Zsolt hozzátette: a turizmushoz kapcsolódóan az elmúlt másfél év döntéseinek köszönhetően 8 milliárd 379 millió forintot ítéltek meg Nógrád megyei fejlesztésekhez, így a 2002-2010-es időszakhoz képest, de regionális vagy országos összevetésben is áttörést sikerült elérni.

Címkék: idegenforgalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 08:00, szombat | Helyi

Hétvégén is jó idő lesz, csak néhol lehet zápor.

Eleinte napos idő várható, később gomolyfelhők képződnek, illetve délután észak-északnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik.

2024. Május 10. 09:19, péntek | Helyi

3. szakasz (Kazincbarcika - Gyöngyös-Kékestető, 183 km)

Rajt: 2024. május 10. (péntek) 11:45, Kazincbarcika, Városháza. Befutó: 16:30, Gyöngyös-Kékestető.

2024. Május 10. 09:00, péntek | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Salgótarjánban!

Az érintett útszakaszon nem ő volt az első járművezető, aki így közlekedett és felháborodást váltott ki az arra haladó, szabályosan haladó sofőrökből.

2024. Május 10. 08:00, péntek | Helyi

Kellemes májusi idő.

Országszerte sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor.