Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Július 15. 16:24, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Újabb 'főállású angyalok' kezdik meg munkájukat szeptemberben

Újabb 'főállású angyalok' kezdik meg munkájukat szeptemberben

Falusi közösségek erősítésével, a jelnyelv népszerűsítésével és hátrányos helyzetű kistérségek tehetséges gyermekeinek gondozásával foglalkoznak a 2013/2014-es tanév Főállású Angyalai, Lipcseiné Takács Nóra, Weisz Fanni és Lencse Máté.

A három nyertest 120 pályázó közül állásinterjúk során választotta ki a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyala címre egy külső szakértőkből álló zsűri. A segítők szeptember 2-án kezdik meg egy éves "angyali" küldetésüket - közölte a mobilkommunikációs cég hétfőn az MTI-vel.
Lipcseiné Takács Nóra szociológus, agrármérnök-tanár pályázatának célja, hogy a vidéki fiatalok között minél szélesebb körben népszerűsítse a hagyományos, fenntartható gazdálkodási módokat és általuk hosszú távon akár alternatív jövedelemforrási lehetőséget is teremtsen. Várakozásai szerint munkája eredménye a mainál tudatosabb fogyasztói magatartás, a helyi értékek és minőségi termékek megbecsülésének erősítése lehet.
Weisz Fanni a Hallatlan Alapítvány munkáját segíti majd. Tudva, hogy a siket gyermekek 93 százaléka halló családokban születik, legfontosabb célja, hogy minden siketen született gyermek családjának kommunikációja megoldottá válhasson a jelnyelv segítségével. Emellett szeretné elérni, hogy egy siket gyermek megszületése ne tragédia, hanem öröm legyen a családban.
Lencse Máté, az ELTE PPK oktatója és doktorandusz hallgatója egy éven keresztül koordinátorként segíti majd az Igazgyöngy Alapítvány Toldon folytatott munkáját, valamint a berettyóújfalui kistérségben élő hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozását. A program a mélyszegénységben élő gyerekek és családjaik esélyegyenlőségének megteremtésére irányul. Máté a program megvalósítása során elsősorban egyetemista önkéntesek bevonásával és korszerű online kommunikációs eszközök használatával járul hozzá a mélyszegénységben élő gyerekek iskolán kívüli tanulásához és fejlesztő foglalkozásaihoz.
A Főállású Angyal programot 2008-ban indította a mobilkommunikációs cég, a támogatott kezdeményezések között a hátrányos helyzetűek digitális felzárkóztatása, a Természetvédelmi Világalap (WWF) klímavédelmi programjában való részvétel és közösségi kertek létrehozása is szerepelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során