Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. November 22. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Újabb értékes salgótarjáni érem

Újabb értékes salgótarjáni érem

Az olimpici sorozatot nemrég egy ötödik hellyel kezdő Majcher Emese (Galba Árpád Vívóegylet) bronzérmet szerzett az utánpótlás korú párbajtőrözők szolnoki vidékbajnokságán.

Mihály Zoltán Alföld Kupán aratott győzelme után újabb értékes érmet nyertek a salgótarjáni vívók. Ezúttal a törpici korcsoportba idén benövő, a korábbi diákolimpiai bajnok Majcher Emese állhatott dobogóra, Szolnokon 13 kortársa közt lett harmadik.
Korosztályában két csoportkört rendeztek, az egykori felnőtt vidékbajnok vívó, Vertich Tamás tanítványa hibátlan mutatóval abszolválta az elsőt. A második, az addigi legjobbakat összegyűjtő csoportban aztán két vereséget is bezsebelt, így összesen 12 asszóból tíz győzelmet tudott felmutatni. A második helyezetnek is két veresége volt, de az egymás elleni asszó, és a tusarány miatt Emese végzett harmadikként. Mivel itthon már kevés asszópartnere van, hetente egyszer a fővárosi BVSC-ben készül a következő versenyekre.
Csapattársa, az elsőversenyes Gajdár Eszter a gyermek korcsoportban állt pástra, és igazából még csak a szituációval ismerkedett. A táblán a későbbi bajnok ellen kezdett, és ez meg is pecsételte a sorsát.
Nem kell messzire visszanézni, ha nógrádi vidékbajnoki érmet kutatunk, az azóta már Szigetszentmiklósra igazolt tőröző, Kleczkeny Balázs tavaly szerzett bronzérmet.
A salgótarjániak eredményei. Törpici lányok (13 induló): 3. Majcher Emese (5 győzelem/ 5 asszó, 5/7). Gyermek lányok (33): 31. Gajdár Eszter (0/6, 16 közé jutásért: 4-15).

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: párbajtőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.