Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Április 16. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: TARNÓCZI LÁSZLÓ NVSZC

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

Újabb egyetemi megállapodást kötött a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum.

A tanév végéhez közeledve a technikumi diákokat a vizsgák, a továbbtanulás illetve az elhelyezkedési lehetőségek foglalkoztatják leginkább.

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum most az egyik műszaki technikumában tartott gépész-nemzetközi gépészversenyen ragadta meg az alkalmat arra, hogy együttműködési megállapodást kössön a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem Műszaki Intézetével. A diákok részéről az egyetem jobb megismerését és az oda való könnyebb bejutást célzó közös lehetőségeket, az egyetem részéről pedig a tervezhető beiskolázást, valamint az egyetemi elvárások egyértelművé tételét célozza meg a közös jövőt megalapozó dokumentum, melyet Dr. Kátai László egyetemi tanár a MATE Műszaki Intézetének igazgató-helyettese és Baranyi Zoltán, az NVSzC főigazgatója látott el kézjegyével.

Baranyi Zoltán kiemelte: ez az együttműködés új lehetőséget nyit a műszaki pályán továbbtanulni szándékozó diákok, leginkább a stromfeldesek előtt. Az pedig külön szép, hogy ennek fő szorgalmazója Dr. Kári-Horváth Attila egyetemi docens volt, aki részt vett az együttműködési megállapodás aláírásán, s aki tulajdonképpen hazaérkezett, hiszen egykor maga is a Stromfeld diákja volt.

Bozó János, a kedvezményezett intézmény a diákok olyan új lehetőségeit hangsúlyozta, amelyek az egyetem-látogatásokon túl olyan tantárgyak felvételét jelentik már a technikumi évek során, amelyek pontbeszámítást jelenthetnek a felvételi eljárás során, illetve azt, hogy kiváló szakmai versenyeredmények ugyancsak megkönnyíthetik az egyetemre történő bejutást.

Dr. Kátai László egyetemi tanár az NVSzC és a MATE együttműködési aláírásánál a MATE részéről reményét fejezte ki, hogy a salgótarjáni és balassagyarmati diákok is mind jobban megismerik a gödöllői egyetemen elsajátítható képzésekben rejlő lehetőségeket, s mind többen választják továbbtanulási irányként a MATE Műszaki Intézetét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,