Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2016. Szeptember 10. 13:46, szombat | Belföld
Forrás: mti

Újabb beteg gyermekek álmait valósította meg a Ments Életet alapítvány

Újabb beteg gyermekek álmait valósította meg a Ments Életet alapítvány

Súlyos betegséggel küzdő gyermekek és családjuk számára szervezett sétahajózást szombaton Budapesten a Ments Életet Közhasznú Alapítvány, amely újabb három gyermek álmát váltotta valóra nagy értékű ajándékok átadásával.

A hat éve működő, a Bethesda Gyermekkórházzal, valamint a Szent László Kórház és a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályával kapcsolatban álló alapítvány eddig csaknem száz súlyos beteg gyermek álmát valósította meg tárgy- vagy élményajándékokkal - mondta el a rendezvényen Mikola József, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az MTI-nek hozzáfűzte azt is: a Ments Életet eredetileg véradó alapítványként indult, az ajándékozással a kezdeti céljuk az volt, hogy meg tudják mutatni, kikhez kerül az önkéntesek által felajánlott vér.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és az alapítványt támogató Magyar Hajózási Országos Szövetség (MAHOSZ) elnöke felidézte: áprilisban két tucat hajóval rendeztek "tavaszi kirajzást" a budapestiek számára, ahol a Ments Életet javára gyűjtöttek adományokat.

A Ments Életet internetes oldalán (www.mentseletet.hu) folyamatosan gyűjtik a súlyos, életet veszélyeztető betegségtől szenvedő gyermekek történeteit és vágyait, amelyeket céges és magántámogatók segítségével igyekeznek megvalósítani. A szombati rendezvényről Borbély Patrik egy új fényképezőgéppel, István Máté egy laptoppal, míg Halascsák Szabolcs egy televízióval térhetett haza.

Az eseményen részt vevő gyermekek a vízi városnézés mellett a Hahota Gyermekszínház előadását is élvezhették a Mahart Passnave rendezvényhajóján.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 13. 09:05, vasárnap | Belföld

Újabb unokázós csalókat fogtak el - VIDEÓ

Ismét veszítettek a csalók a nógrádi rendőrökkel szemben.

2021. Június 13. 08:00, vasárnap | Belföld

Árammal akarta halálra rázni a feleségét

Elfogták a rendőrök azt az 59 éves piliscsabai férfit, aki a gyanú szerint először áramot akart belevezetni különélő feleségébe, majd egy késsel akarta leszúrni.

2021. Június 13. 07:00, vasárnap | Belföld

Idős nőket vert át a csaló - VIDEÓ

Több mint kétmillió forintot csalt ki négy idős asszonytól a feltételezett elkövető.

2021. Június 13. 06:00, vasárnap | Belföld

A Balaton kotrásának mielőbbi beindítását sürgeti a balatoni civil szervezetek szövetsége

A Balaton kotrásának mielőbbi beindításáért az érintett minisztériumok, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Balaton Fejlesztési Tanács közreműködését kéri a 34 tagszervezetet tömörítő BCSZSZ-t.