Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Október 03. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Új tanácsadási szolgáltatás a VOSZ-nál

Új tanácsadási szolgáltatás a VOSZ-nál

A bátonyterenyei konferencián olyan aktuális témák kerültek napirendre, mint a Nógrád megyei vállalkozások helyzete.

A TÁMOP-2.5.3.C-13/1-2013-0001 számú, „A Munkáért” című pályázat keretében október első napján rendezték meg Bátonyterenyén a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vállalkozói tapasztalatcserét szolgáló rendezvényét. Az eseményre meghívást kaptak a környék valamint Nógrád megye vállalkozásai. A résztvevők nemcsak vállalkozói szemmel ismerhették meg Bátonyterenyét, valamint Nógrád megyét, hanem tájékozódhattak az új beruházásokról, fejlesztésekről és bővíthették tudásukat a VOSZ szervezetéről, szolgáltatásiról is. A találkozón sor került a Nógrád megyei vállalkozások helyzeti felmérésére, valamint az utóbbi időszak törvényi változásai is a terítékre kerültek és megtudhattuk, hogy ezek a változások milyen hatást gyakorolnak vállalkozásunkra. A rendezvény célja a helyi vállalkozások tájékoztatása az aktuális gazdasági eseményekről, változásokról valamint a vállalkozások problémáinak, gondjainak feltárása, megismerése volt.
A konferencián olyan aktuális témák kerültek napirendre, mint a Nógrád megyei vállalkozások helyzete. A résztvevők megismerhették a VOSZ új tanácsadási szolgáltatását. A délután folyamán bemutatták a Nógrád megyei ipari parkot, valamint az új fejlesztéseket, beruházásokat is. Ezeknek az előadásoknak a meghallgatása, tudásanyagának elsajátítása a későbbiekben iránytűként szolgálhat egy vállalkozás számára.
A programon résztvevők, megismerkedhettek az új fogyasztóvédelmi előírásokkal és azzal, hogy ezek milyen hatást gyakorolnak a kis- és középvállakozásokra, valamint mire kell figyelnünk ezzel kapcsolatban. Közvetlen vacsora előtt a vállalkozók megoszthatták egymás között tapasztalataikat, kérdéseiket, az ezekkel kapcsolatos válaszaikat egy kulturált fórum beszélgetés keretein belül.
Ezek a partneri konferenciák kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy résztvevők szakmájukon belül megismerkedhessenek a networking alapjaival is. Ebben a VOSZ stratégiai partnere a BNI (Business Network International) segít. A BNI mára 59 országban, 6500 csoporttal, 160 ezer főt meghaladó taglétszámmal működik. A BNI Magyarországon 2008 óta működik, 2013-ben 600 magyar vállalkozás rendelkezett tagsággal a fővárosban és további 12 vidéki városban. A jutalékmentes üzleti ajánlások révén a tagok 12 milliárd forintot meghaladó forgalmat értek el.
A találkozó jó alkalom arra is, hogy a VOSZ régi és új partnerei jobban megismerhessék a pályázatot és a VOSZ céljait és hivatását. A Vállalkozók Országos Szövetsége 1988. február 20-án alakult meg, mint Magyarországon az első és a politikai rendszerváltás előtt létrejött egyetlen önkéntes, politikailag semleges, a többségi magyar magántulajdonú vállalkozások országos gazdasági munkaadói érdekképviseletét ellátó szervezet. Mára már több mint 50 ezer taggal rendelkezik.

Címkék: VOSZ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.