Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. Január 19. 10:46, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Új önkormányzatot választanak áprilisban Kishartyánban

Új önkormányzatot választanak áprilisban Kishartyánban

Új önkormányzatot választanak áprilisban Kishartyánban, miután a falu képviselő-testülete januárban feloszlatta magát.

Köröskényi Péter jegyző elmondta: április 2-ára tűzte ki az időközi választás időpontját a helyi választási bizottság, a jelöltállítás határideje pedig február 27-e.

Tájékoztatása szerint a község négy független képviselője (Ferencz Róbert, Ferencz Viktor, Hüvösi Zoltán és Sándor Attila) a január 5-i ülésen írásos előterjesztésben tett javaslatot a képviselő-testület önfeloszlatására, amit név szerinti szavazással, minősített többséggel jóvá is hagytak. A négy képviselő igennel szavazott, míg a szintén független Kovács Istvánné polgármester tartózkodott.

A képviselők úgy ítélték meg, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. Indokaik között azt fogalmazták meg, hogy a polgármester és a testület elképzelései nagymértékben eltérnek a kötelező és az önként vállalt feladatok teljesítési módjában, a fejlesztésben és a gazdálkodásban.

Kép: kishartyan.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 18:33, szerda | Helyi

Tour de Hongrie - Útinform: csütörtöki forgalomkorlátozások Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

A Tour de Hongrie kerékpáros körverseny második napján, csütörtökön Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kell számítani forgalomkorlátozásokra - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák határmegbízotti értekezlet Nógrád vármegyében

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.