Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Június 30. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: batonyterenye

Új közösségi központ épült Bátonyterenyén

Új közösségi központ épült Bátonyterenyén

Bátonyterenye az egyike annak a 17 helyszínnek az országban, ahol kiemelt állami projekt keretében új innovációs, oktatási és közösségi központ létesült.

A Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) a már évek óta nem működő Erkel Ferenc Zeneiskola épületét alakította át mintegy 390 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A megújult intézményt június 25-én avatták fel, az ünnepségen Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, valamint Letovai Zoltán, a város alpolgármestere is részt vett.

Az átadón elhangzott: a felújított épületben a TKKI 15 évig biztosítja majd a különféle képzéseket - életvezetési és alapkompetenciákat fejlesztő (élelmiszertartósítás, varrodai, háztartási ismeretek); egyéb szakmákhoz köthető (pl.: víz, gáz, villanyszerelés, kőműves, burkolás, szobafestés, kertészet, fém és faforgácsolás)-, hogy ez által csökkentsék a térségben az iskolázatlanság és a képzettségek hiányából adódó munkanélküliséget.

Az eseményen kiderült az is: a korábban iskolaként működő létesítményt több hónapon keresztül mintegy 390 millió forintos európai uniós támogatás segítségével újították fel. Helyet kaptak benne többek között az elméleti oktatáshoz szükséges tantermek, a gyakorlati képzéshez elengedhetetlen tanműhelyek, közösségi terek, - melyek közösségi rendezvények helyszíneiként is funkcionálnak majd, de megtalálható a központban ügyfélszolgálati iroda, mentoráló, fejlesztő helyiség, sőt gyermekmegőrző is.

Dr. Sinóros–Szabó Botond, szakmai vezető az ünnepségen hangsúlyozta: a bátonyterenyei innovációs, oktatási és közösségi központban-, ahogyan a másik 16 helyszínen is az országban- a készségfejlesztésen túl a térségben felmerülő konkrét munkaerő-piaci problémákra is megoldást nyújtanak majd, továbbá a közösségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést és az érdekképviseletet is megkönnyítik.

Fotó: Danyi András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 04:24, csütörtök | Helyi

Máris egymást ölik a sportszergyártók, holott csak most gyújtották meg az olimpiai lángot

Egymásra licitálnak a sportszergyártók, hogy a lehető legtöbbet kihozzák a párizsi olimpia reklámozási lehetőségeiből. A Nike például hirdetési szőnyegbombázást tervez.

2024. Április 17. 15:15, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint.

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

Kérjük, jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A Nógrád vármegyei rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 17. 09:15, szerda | Helyi

I. József magyar király

1711. 04. 17-én Bécsben, 32 éves korában himlőben meghalt I. József magyar király, német-római császár és cseh király.