Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. November 19. 08:33, hétfő | Helyi
Forrás: NMKI

Tűz volt a salgótarjáni Kohászban

Tűz volt a salgótarjáni Kohászban

A kazánház és annak tetőszerkezete teljesen megsemmisült a tűzben, a művelődési központ bal szárnyában kialakított emeleti apartmanból pedig egy személyt kórházba kellett szállítani.

Tűz keletkezett a salgótarjáni Salgó úton álló Kohász Művelődési Központ épületében. A helyszínre nagy erőkkel vonultak a salgótarjáni és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, illetve a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat. A tűzoltók kiérkezésének idején a művelődési központot a kazánházzal összekötő folyosó, illetve a kazánház és annak tetőszerkezete állt lángokban, mintegy huszonöt négyzetméternyi területen. A kazánhelyiségben egy gázkazán, illetve az ott tárolt berendezési tárgyak égtek. A tűzoltók több vízsugárral, több irányból támadva, megfeszített munkával fékezték meg a lángokat, hatékony és összehangolt oltási tevékenységük eredményeképp sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen a művelődési központ további helyiségeire. A tűz keletkezésének idején egy személy tartózkodott az épület bal szárnyának emeletén kialakított apartmanban, akit a helyszínre elsőként kiérkező rendőrség munkatársai kísértek ki az épületből, majd a mentőszolgálat munkatársai füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A salgótarjáni és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az oltási munkálatok idején összesen öt propánbutángáz-palackot hozott ki az épületből, végül elvégezték a szükséges utómunkálatokat. A tűz keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Képünk illusztráció.

Címkék: 2018., salgótarján, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 20:48, kedd | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 23. 15:45, kedd | Helyi

Sportkavalkád - sportválasztó és nosztalgia sportnap, 2024. május 31-én, a Sportcentrumban!

Válassz sportot Salgótarjánban! 2024. május 31-én, a Sportcentrumban! A salgótarjáni Városi Sportcentrumban sportválasztó és nosztalgia sportnapra várják az érdeklődőket.

2024. Április 23. 15:42, kedd | Helyi

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul májusban.

Sportoló Nemzet sportszakmai országjárás indul május elején, azzal a céllal, hogy a lehető legtöbb ember megismertessen a sport területén az elmúlt 14 évben elért eredményekkel.

2024. Április 23. 14:50, kedd | Helyi

Új szén-dioxid-megkötő módszert tesztelését kezdi meg az OMV-Petrom.

Új szén-dioxid-megkötő módszer tesztelését kezdi meg az OMV Petrom - közölte a kőolajipari vállalat.