Városlista
2023. február 2, csütörtök - Karolina

Hírek

2020. November 12. 16:11, csütörtök | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Túllépte az egymilliót a fertőzöttek száma Olaszországban

Túllépte az egymilliót a fertőzöttek száma Olaszországban

Túllépte az egymilliót a koronavírus-járványban február vége óta megbetegedett olaszok száma, miközben az utóbbi hetekben bevezetett fokozatos korlátozásokkal a járványgörbe stabilizálódni tűnik.

Az egészségügyi tárca szerda esti adatai szerint egyedül a halottak napi száma maradt továbbra is magas, 623.

Egy nap alatt 32 961 új fertőzöttek szűrtek több mint 225 ezer teszteléssel. A február 22. óta számolt fertőzöttek száma elérte az 1 028 424-t. A napi esetszám az utóbbi napokban stabilizálódott, vagyis nem emelkedett jelentősen harmincezer fölé az október eleje óta fokozatosan, négy egymás utáni szigorítással bevezetett korlátozó intézkedéscsomagnak köszönhetően. A naponta végzett tesztelések és az ezeken szűrt fertőzöttek aránya 14,6 százalékra csökkent a korábbi majdnem húsz százalékról.

Az aktív betegek száma meghaladja a 613 ezret, kórházban majdnem 30 ezren vannak, intenzíven több mint háromezren.

A legtöbb új beteget továbbra is Lombardia tartományban szűrték, valamivel több mint nyolcezret, második helyen Campania áll több mint háromezer beteggel.

A halottak száma egy nap alatt 623 volt, amely a legmagasabb adatnak számít a járvány első hulláma tetőzésekor, április 6-án mért óta. A halottak száma elérte a 42 953-t.

Szerdától közepesen veszélyes, vagyis narancssárga színű fokozatba lépett Abruzzo, Umbria, Liguria, Basilicata és Toscana tartomány, a már ide sorolt Szicília és Puglia után. Kiemelten veszélyesnek számít továbbra is Lombardia, Piemonte, Valle d'Aosta, Alto Adige, Calabria és Bolzano térsége.

A kormány bejelentései szerint a járványgörbe stabilizálása miatt egyenlőre nincsen szükség további szigorításra, vagy az ország teljes lezárására.

Pénteken döntenek a jelenleg kevéssé veszélyesnek tartott Campania besorolásának emeléséről.

Az egészségügy minisztérium felügyelőket küldött a tartományi székhely, Nápoly négy kórházába, miután felvételek készültek a helyhiány miatt a kórházak parkolójában kezelt betegekről, akiket saját autóikban kötötték rá az oxigénpalackra. Szerdán a legnagyobb dél-olaszországi kórházként ismert, nápolyi Cardarelli kórházban egy beteget a mellékhelyiségben halottan találtak. A minisztérium egy nagyméretű Covid-19 kórház felállítását tervezi Nápolyban.

Az umbriai Perugia kórházaiban a fegyveres erők tábori kórházat állítottak fel a betegek elhelyezésére. Helyhiánnyal küzdenek a lombardiai Monza város térségében is, ahol az egészségügyi hatóságok magánklinikákat foglaltak le a betegek elhelyezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 01. 14:12, szerda | Külföld

Nem spórolnak eléggé a földgázzal a háztartások Németország legnagyobb energiaszolgáltatója szerint

Még jobban kellene takarékoskodni a földgázzal a németországi háztartásokban, a 10 százalékos fogyasztáscsökkentés túl kevés - mondta az ország legnagyobb energiaszolgáltatójának vezetője egy szerdai interjúban.

2023. Február 01. 07:42, szerda | Külföld

Brexit - Csaknem az összes brit választókörzetben hibának tartja a többség a kilépést az EU-ból

Három évvel a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után csaknem az összes nagy-britanniai választókörzetben hibának tarja a szavazásra jogosultak többsége a kilépést az Európai Unióból.

2023. Február 01. 07:39, szerda | Külföld

A Boeing elbúcsúzott a legendás 747-estől, legyártották az utolsó Jumbo Jetet

Kigördült a gyárból kedden a Boeing utolsó 747-ese, ismert nevén Jumbo Jet, a cég 54 év után állította le a repülőgépmodell gyártását.

2023. Január 31. 07:39, kedd | Külföld

Joe Biden: az Egyesült Államok nem ad F-16-os vadászrepülőket Ukrajnának

Az Egyesült Államok nem ad F-16-os harci repülőgépeket Ukrajnának - közölte Joe Biden elnök hétfőn.