Városlista
2021. június 13, vasárnap - Antal, Anett

Hírek

2021. Május 12. 14:28, szerda | Helyi
Forrás: police

Továbbra is tart a \"Zebra terv\"

Továbbra is tart a \

A gyalogosok – a kerékpárosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb résztvevői, amely indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és rendőrkapitányságainak munkatársai 2021. május 11-13. között a Zebra terv részeként a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a balesetek megelőzése érdekében visszatérően ellenőrzik a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket.

Tapasztalat, hogy a gyalogosok elsőbbségére vonatkozó szabályokat viszonylag kevés járművezető tartja meg. Például másik útra történő bekanyarodás során nem biztosítanak elsőbbséget az úttesten áthaladó gyalogosok részére, vagy párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosok átkelése miatt megálló másik jármű mellett szabálytalanul haladnak el. Ezek a szabályszegések mind kiemelt baleseti kockázatot jelentenek.

A fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a városok belterületi csomópontjainál, a bevásárlóközpontok, vasúti és autóbusz pályaudvarok környezetében, illetve a gyermekek, a fiatalok és az idősek által látogatott intézmények közelében.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a gyalogosbalesetek a közlekedési szabályok betartásával és több odafigyeléssel megelőzhetők!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 11. 11:38, péntek | Helyi

Így közlekedtek Ti! - pályázat

Diákok egyénileg és egy általános iskola osztálya is készített és juttatott el pályaműveket a megyei rendőr-főkapitányságnak.

2021. Június 11. 10:45, péntek | Helyi

Közúti közlekedési ellenőrzés Salgótarjánban

Közúti közlekedési ellenőrzést tartottak a Nógrád megyei rendőrök a megyeszékhely bel-, és külterületén.

2021. Június 10. 11:52, csütörtök | Helyi

Viseljen védőfelszerelést! - videó

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kisfilmmel hívja fel a figyelmet a biztonságos motorozásra.

2021. Június 10. 09:19, csütörtök | Helyi

Versenyautó-tesztelés miatt útlezárás Nógrád megyében

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani a Zagyvarónát és Ceredet összekötő közúton.