Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 13. 16:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

További szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az egészségügyi szolgáltatási tér

További szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az egészségügyi szolgáltatási tér

További szoftverfejlesztésekkel bővül jövőre az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) közleményben az MTI-vel hétfőn.

Mint írták, idén az EESZT olyan informatikai felületet - úgynevezett mobil gatewayt - alakít ki, amelyen keresztül a különböző platformokra készített alkalmazások elérhetik és felhasználhatják a Térben tárolt adatok meghatározott részét. Az új alkalmazások közvetlen, biztonságos kapcsolatot teremtenek majd a különböző EESZT modulok eléréséhez.

A fejlesztő cégek az új felület felhasználásával olyan applikációkat is létrehozhatnak majd, amelyek segítségével a páciensek és a kezelőorvosok akár saját mobileszközükön is megnézhetik a betegadataikat, leleteiket, vagy segítenek a pácienseknek a gyógyszeradagolásban vagy éppen a következő receptkiváltására figyelmeztetnek, a kezelőorvosok pedig a saját okoseszközükön keresztül is beléphetnek az EESZT rendszerébe.

A közlemény idézi Szabó Bálintot, az ÁEEK főosztályvezetőjét, aki szerint az EESZT továbbfejlesztésének célja, hogy a piaci szereplők, alkalmazásfejlesztők bevonásával az ellátást javító, az orvos-beteg kapcsolatot megkönnyítő 21. századi szolgáltatások is elérhetővé váljanak.

A Tér új képességét használó első alkalmazások várhatóan 2020-ban lesznek majd elérhetők a felhasználók számára. Ezek az innovációk újabb lépést jelentenek a hazai digitális egészségügyi rendszer fejlődésében - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.