Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Február 15. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Tovább támad az influenza

Tovább támad az influenza

Az előző héthez viszonyítva az influenza miatt orvoshoz fordulás gyakorisága Baranya, Fejér, Heves és Nógrád megyében több mint kétszeresére nőtt.

A 6. héten folytatódott az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók számának emelkedése: 2013. február 4-10. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző hetihez viszonyítva 40%-kal több, 23 300 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Az orvosnál megjelent betegek kor szerinti megoszlásában lényeges változás nem történt az 5. héthez viszonyítva. A betegek 31,5%-a gyermek, 38,3%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 23,2%-uk a 35-59 évesek, 7,0% pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében a betegek több mint fele 15 éven aluli volt.

Az ország valamennyi közigazgatási területén több influenzás panaszokkal orvoshoz forduló beteget regisztráltak, mint az előző héten. Az influenzaszerű megbetegedések becsült előfordulási gyakorisága Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyében volt a legmagasabb.

Az előző héthez viszonyítva az influenza miatt orvoshoz fordulás gyakorisága Baranya, Fejér, Heves és Nógrád megyében több mint kétszeresére nőtt. Laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzás megbetegedéseket Budapesten (2), továbbá Baranya (4), Fejér (1), Hajdú-Bihar (1), Heves (1), Pest (1) Somogy (2) Szabolcs-Szatmár-Bereg (1) és Veszprém (1) megyében diagnosztizáltak.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 6. héten négy jelentés érkezett. A járványok három óvodát (Baranya, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye), és egy egészségügyi intézményt (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) érintettek. Mind a négy járványban történt mintavételezés, a virológiai vizsgálatok folyamatban vannak.

Címkék: influenza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 19:32, szerda | Helyi

Csak futó zápor szakíthatja meg a napsütést.

Felszakadozik a felhőzet, reggel már csak néhol eshet. Napközben a sok napsütés mellett gomolyosodni kezd az ég, és elszórtan főként a Dunántúlon.

2024. Április 24. 17:10, szerda | Helyi

Kétnapos állásbörze a Corvinus Egyetemen.

Kétnapos a Corvinus Egyetem idei karrierexpója, ahol több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni szerdán és csütörtökön.

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit