Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2020. Szeptember 07. 14:28, hétfő | Helyi
Forrás: police

Tovább folytatódik a Házhoz megyünk! bűnmegelőzési program

Tovább folytatódik a Házhoz megyünk! bűnmegelőzési program

A pásztói piacon várták az érdeklődőket a rendőrség prevenciós szakemberei.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai 2020. szeptember 2-án Pásztón várták az állampolgárokat a rendőrség „Házhoz megyünk!” elnevezésű komplex programja keretében.

A belvárosban kialakított információs ponton a rendőrök a lakásbetörések, a besurranásos-, valamint a trükkös lopások megelőzésének módszereire, továbbá az „unokázós” csalások, és a házaló kereskedelem veszélyeire is felhívták az érdeklődők figyelmét. A helyszínen a rendőrség a lakosság számára ingyenes kerékpár-regisztrációt biztosított a „BikeSafe” rendszerben. A piacon vásárlók közül többen érdeklődtek, illetve a szakemberek tanácsát kérték a tulajdonukban lévő ingatlanok biztonságát fokozó vagyonvédelmi berendezések alkalmazásának lehetőségéről.

Kérjük, fogadják meg a bűnmegelőzési szakemberek vagyonvédelmi tanácsait:

  • Otthonában kizárólag akkor tartson különböző értékeket, ékszert, vagy akár nagyobb összegű készpénzt, ha azok tárolására szolgáló biztonsági berendezéssel – rögzített biztonsági széffel - rendelkezik!
  • Abban az esetben, ha ismeretlen személyek szolgáltató, vagy valamely hivatal munkatársaként bemutatkozva szeretnének bejutni Önhöz, kérje el tőlük a fényképes igazolványukat! Az adatokat olvassa el, szükség esetén ellenőrizze azok valódiságát, (pl. hívja föl telefonon az adott vállalatot), mert előfordulhat, hogy a csalók ezzel a módszerrel akarnak bejutni az ingatlanába!
  • Amennyiben elengedhetetlen, hogy idegeneket engedjen be a lakásába, házába, ne legyen egyedül, hívjon át szomszédot, ismerőst, közeli hozzátartozót! Ne hagyja egyedül, vagy felügyelet nélkül otthonában az ismeretleneket még rövid időre sem!
  • Jó ha tudja: sem a szolgáltatók, sem a hivatalok munkatársai nem kézbesítenek túlfizetésből adódó készpénzt, ilyen esetekben a többlet a következő esedékes számlákon kerül jóváírásra, illetve postai úton, vagy átutaláson kerül kifizetésre a különbözet.
  • Ha a házalók valamilyen szolgáltatást (felújítást, javítást, stb.) ajánlanak Önnek, és szándékában áll azt igénybe venni, a szolgáltatás megrendelésekor ne adjon előleget. A szolgáltatás díját annak elvégzése után fizesse meg!
  • Amennyiben bűncselekmény áldozatává válna, kérjük, azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 12:14, szerda | Helyi

Kedvenc színészeink rendezvénysorozat - Újra

Október 6-án újra megnyílik a Zenthe Szalon kapuja, ugyanis folytatja „Kedvenc színészeink” sorozatát a Zenthe Ferenc Színház.

2020. Szeptember 30. 11:56, szerda | Helyi

Gyorshajtók Nógrád megye közútjain

A sebesség-ellenőrzések eredménye szerint több járművezető továbbra sem számol a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával.

2020. Szeptember 30. 10:36, szerda | Helyi

Gáz- és riasztófegyvert lopott

Egy 30 éves férfi ellen folytatott eljárás vizsgálati szakaszát zárták le a salgótarjáni nyomozók.

2020. Szeptember 30. 09:57, szerda | Helyi

Új önkormányzatot választanak Cserhátsurányban vasárnap

Új önkormányzatot választanak a Nógrád megyei Cserhátsurányban vasárnap, miután a testület nyáron kimondta a feloszlását.