Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. November 17. 05:06, péntek | Helyi
Forrás: Bloomberg/portfolio/web/zsuffa csaba

Történelmi lépésre készül az Apple, ez az androidosokat is érinti

Történelmi lépésre készül az Apple, ez az androidosokat is érinti

Az Apple mindeddig vehemensen védelmezte iMessage rendszerét, amely számos ilyen funkciót megőrzött a készülékei - az iPhone, az Apple Watch, a Mac és az iPad - felhasználói számára.

Az Apple nagy nehezen beadta a derekát és jövőre olyan technológiai szabvány elfogadását tervezi, amely lehetővé teszi a szöveges üzenetek zökkenőmentesebb működését az iPhone-ok és az Android-eszközök között.

A vállalat több mint egy éven keresztül harcolt az RCS néven ismert szabvány bevezetése ellen, pedig a Google és mások is sürgették az Apple-t a technológia elfogadására. Az RCS (Rich Communication Services) a GSM Association által támogatott, a szabványos SMS-hez és MMS-hez képest továbbfejlesztett szöveges üzenetküldés.

A technológia lehetővé teszi, hogy több szöveges funkciót osszanak meg a különböző platformokon lévő telefonokon. Az Apple-felhasználók például nem csak a mobilhálózatokon, hanem Wi-Fi-n keresztül is tudnak majd SMS-t küldeni az Android-felhasználóknak. Emellett nagyobb videó- és fotófájlokat is küldhetnek, könnyebben lehet csoportos csevegéseket kezdeményezni, és láthatóvá válik az is, hogy az üzeneteket megkapták és elolvasták-e. Sőt, az üzeneteket is titkosítja a szabvány.

Az Apple mindeddig vehemensen védelmezte iMessage rendszerét, amely számos ilyen funkciót megőrzött a készülékei - az iPhone, az Apple Watch, a Mac és az iPad - felhasználói számára. Most azonban beadta a derekát a vállalat.

Az Apple közleménye szerint "ez az iMessage mellett fog működni, amely továbbra is a legjobb és legbiztonságosabb üzenetküldési élményt nyújtja az Apple-felhasználók számára". Ma az iPhone-felhasználók onnan tudják, hogy egy másik iPhone-ossal SMS-ezgetnek, hogy a csevegőbuborékok kék színűek, míg az androidos kontaktok a régebbi zöld stílusban vannak feltüntetve. Azt még nem tudni, hogy ez a formátum megváltozik-e, amikor az Apple átveszi az RCS-t.

Ha tetszett a cikk, ossza meg kedvenc Facebook csoportjában, vagy saját oldalán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.