Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Április 03. 13:30, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Torna diákolimpia: győzelemmel felérő továbbjutás

Torna diákolimpia: győzelemmel felérő továbbjutás

A Gagarin DSE-re épülő Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium (SÁIK) III-IV. korcsoportos lány csapata 19 iskola között a negyedik helyen zárt a fővárosi területi elődöntőben, ezzel bejutott az országos fináléba.

A Magyar Torna Szövetség nemrég megszüntette a sportág két kategóriáját, a salgótarjániak így hosszú évek óta először szerepeltek a gyengébb nehézségi fokú szabályok szerint, ami számukra visszalépést jelent a korábbiakhoz képest.
A nógrádi megyebajnok SÁIK mellett Pest, Borsod, Heves, Bács, Budapest és Győr-Moson legjobbjai alkották a mezőnyt. Az országos fináléba jutó csapatok száma még az elődöntő napján sem volt biztos, így komoly kételyekkel melegíthettek Ringeisen Andrásné és Mrakics Nikolett tanítványai.
Mindkét érdekelt korcsoportban 19 tanintézmény állított ki csapatot, a II. korcsoportban tizedik, a III-IV. korcsoportban a – továbbjutást érő – negyedik helyen végeztek a mieink.
- A kicsik az ugrások miatt végeztek a középmezőnyben, mert a változásoknak köszönhetően négyrészes átguggolás helyett háromrészes felguggolás volt a feladat. Ezek ellenére elégedett vagyok a lányok teljesítményével, főleg a nagyobbak eredményével. Olyan csapatokat hagytunk magunk mögött, amelyeknek egyesületi bázisháttere van. Készülünk az április 12-ei, budapesti döntőre, ahol a három elődöntő csapatai mérik majd össze képességeiket. Célunk a középmezőnybe kerülés, ez embert próbáló feladat lesz. Köszönetet szeretnék mondani a szülőknek, akik támogatásukkal ismét segítették a csapatainkat – értékelt Ringeisen Andrásné.
A salgótarjániak eredményei.II. korcsoport, lányok (19 csapat). Ugrás: 9. SÁIK 42,2 pont. Gerenda: 8. SÁIK 44,4 pont. Talaj: 14. SÁIK 43,05 pont. Végeredmény: 10. SÁIK (Oláh, Czitor, Kovács, Rácz, Szopóczi, Forgács) 129,65 pont.
III-IV. korcsoport, lányok (19). Ugrás: 3. SÁIK 46,6 pont. Gerenda: 4. SÁIK 43,7 pont. Talaj: 5. SÁIK 45 pont. Végeredmény: 4. SÁIK (Tar, Rácz, Grajzel, Becsó, Gáspár, Makovinyi) 135,3 pont.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Ízkollázs
Palóc blog

Címkék: Finálé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 08:35, péntek | Helyi

Kövér László: a jövő a gyermekekben van.

A jövő a gyermekekben van, és nem a birodalmi érdekekért elesett hősi halottakban jelentette ki az Országgyűlés elnöke egy kormányzati támogatással megvalósult bölcsőde csütörtöki átadási ünnepségén, Pásztón.

2024. Május 17. 08:08, péntek | Helyi

Kövér László házelnök látogatása Salgótarjánban - 2024.05.16.

Ha az európai parlamenti (EP-) választáson bekövetkezik a normalitás, a békepártiak irányába való eltolódás, az ki fog hatni a világpolitikára is - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

2024. Május 17. 08:00, péntek | Helyi

Viharos péntek!

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat.

2024. Május 17. 07:06, péntek | Helyi

A Nap körül keringenek a bolygók

481 éve, 1543. 05. 17-én történt, hogy Nikolaus Kopernikusz lengyel csillagász megjelentette könyvét, mely szerint a Nap körül keringenek a bolygók.