Városlista
2019. november 14, csütörtök - Aliz

Hírek

2019. Július 05. 07:17, péntek | Helyi
Forrás: police

Tömegszerencsétlenség Nógrád megyében

Tömegszerencsétlenség Nógrád megyében

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 33 éves férfi közlekedett 2019. július 4-én 16 óra 15 perc körül az általa vezetett személygépkocsival Hatvan irányából Salgótarján felé, amikor Tar közelében, egy egyenes útszakaszon áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő gépjárművel. A baleset következtében tizenkét személy sérült meg.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeit a vizsgálja.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a vezetési képességekre a kánikula hátrányosan hat. Megfigyelhető, hogy a nyári nagy melegben figyelmetlenebbek és ingerlékenyebbek lehetnek a járművezetők. Ebben az évszakban jellemzően megemelkedik a fáradtság, a figyelmetlenség miatt bekövetkezett balesetek száma, amely elsősorban a rekkenő hőségre vezethető vissza.

A járművezetőknek ezért azt tanácsoljuk, hogy mindig legyen náluk hideg frissítő, hiszen kánikulában nagyobb az emberi szervezet vízvesztesége. Gondot okozhat továbbá a túlmelegedett utastér is, az óriási meleg ugyanis növelheti a reakcióidőt. Ilyenkor célszerűbb egy hűvös helyen megállni és pihenni.

Aki a legnagyobb hőségben – 12 és 15 óra között – mégis gépkocsiba ül, az fokozott körültekintéssel, s nem utolsósorban a többi közlekedő felé irányuló nagyobb türelemmel vezessen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 10:12, csütörtök | Helyi

Cáfolat

A rendőrség reagál a sajtóban és a közösségi médiában megjelent valótlan állításokra, amely szerint a rendőrök nem megfelelően jártak el egy bántalmazott nő ügyében.

2019. November 13. 13:28, szerda | Helyi

6 gépkocsit törtek fel Salgótarjánban

A salgótarjáni nyomozók beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit.

2019. November 13. 13:00, szerda | Helyi

Kábítószerrel kereskedett

Egy 30 éves nógrádmegyeri férfit fogtak el és vettek őrizetbe a szécsényi rendőrök.

2019. November 12. 10:52, kedd | Helyi

Balesetek az elmúlt napból - Nógrád megye

Az egyik balesettel érintett gépjárművet vezető nő ellenőrzése során az alkoholszonda pozitív jelzést adott.