Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 05. 07:17, péntek | Helyi
Forrás: police

Tömegszerencsétlenség Nógrád megyében

Tömegszerencsétlenség Nógrád megyében

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 33 éves férfi közlekedett 2019. július 4-én 16 óra 15 perc körül az általa vezetett személygépkocsival Hatvan irányából Salgótarján felé, amikor Tar közelében, egy egyenes útszakaszon áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő gépjárművel. A baleset következtében tizenkét személy sérült meg.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset körülményeit a vizsgálja.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a vezetési képességekre a kánikula hátrányosan hat. Megfigyelhető, hogy a nyári nagy melegben figyelmetlenebbek és ingerlékenyebbek lehetnek a járművezetők. Ebben az évszakban jellemzően megemelkedik a fáradtság, a figyelmetlenség miatt bekövetkezett balesetek száma, amely elsősorban a rekkenő hőségre vezethető vissza.

A járművezetőknek ezért azt tanácsoljuk, hogy mindig legyen náluk hideg frissítő, hiszen kánikulában nagyobb az emberi szervezet vízvesztesége. Gondot okozhat továbbá a túlmelegedett utastér is, az óriási meleg ugyanis növelheti a reakcióidőt. Ilyenkor célszerűbb egy hűvös helyen megállni és pihenni.

Aki a legnagyobb hőségben – 12 és 15 óra között – mégis gépkocsiba ül, az fokozott körültekintéssel, s nem utolsósorban a többi közlekedő felé irányuló nagyobb türelemmel vezessen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.